Siyaset »

Hatay'da Bakan Kurum, Üretim Hızını 550 Konuta Ulaşacak Şekilde Artırdıklarını Açıkladı

Hatay'da düzenlenen programda konuşan Bakan Murat Kurum, depremlerin ardından 2025 yılına kadar 455 bin konutun tamamlanarak hak sahiplerine teslim edileceğini belirtti. Üretim hızlarının saatte 23, günde 550 konuta ulaştığını ifade etti.

Hatay'da gerçekleştirilen "Türkiye’nin COP31’e Giden Yolu: Dirençli Şehirler" programında konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 6 Şubat depremlerinin yarattığı yıkımın 110 bin kilometrekareye yayıldığını açıkladı. Kurum, 27 Aralık 2025 itibarıyla 11 ilde toplam 455 bin konut ve iş yerinin tamamlanarak hak sahiplerine teslim edileceği müjdesini verdi.

Programda, COP31’e ev sahipliği sürecinin önemine vurgu yapan Kurum, iklime ve afetlere dayanıklı konut projelerinin hayata geçirildiğini belirtti. "Dirençli şehirler" teması altında sunum yapan Bakan Kurum, Türkiye’nin iklim ve şehircilik vizyonunun önemini vurguladı. Hatay'ın bu süreçteki merkezi konumunun altını çizerek, "Hatay, bize dayanıklılığı, umudu ve yeniden inşa iradesini hatırlatıyor" dedi.

6 Şubat 2023’te yaşanan depremler sırasında 11 ilde 14 milyon insanın doğrudan etkilendiğini ifade eden Kurum, bu süreçte 650 bin yardım görevlisi ve arama kurtarma personeliyle sahada olduklarını söyledi. "Devlet ve millet el ele vererek asrın dayanışmasını gerçekleştirdik" diyerek, Hatay'da deprem sonrası yeniden inşa sürecinin zorluklarına dikkat çekti.

Kurum, üretim hızlarının saatte 23, günde 550 konuta ulaştığını belirtirken, "Tarihimizin en büyük kentsel yeniden inşa sürecini verimlilik ve çevre dostu yapılar üzerine inşa ettik" dedi. Ayrıca, deprem sonrası yarım milyon konutun sıfır enerjili bina konseptine uygun tasarlandığını da ekledi.

Bakan Murat Kurum, iklim değişikliği ve afet yönetiminin ayrılmaz bir parça olduğuna dikkat çekerek, "Kentsel dirençlilik ve sürdürülebilir şehirler, iklim eyleminin ana başlıklarından biridir" ifadesini kullandı. 81 ilde bu anlayışla hareket ettiklerini vurgulayarak, "2053 Net Sıfır Emisyon Hedefimiz ve Yeşil Kalkınma vizyonumuzla uyum içinde ilerliyoruz" dedi.

Son olarak, Hatay Deklarasyonu’nun dünya şehirleri ve insanlık için önemli bir referans olacağına inandığını belirtti. "Bu program, geleceğimiz için ortak sorumluluğumuzdur" diyerek konuşmasını sonlandırdı.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.