Kocaeli'nde 650 Köpek Kapasiteli Yeni Barınak Hizmete Girdi
Kocaeli'nde 650 köpek kapasiteli yeni hayvan barınağı, 2,5 ayda tamamlandı ve hizmet vermeye başladı. Barınakta sahipsiz köpeklerin ihtiyaçları karşılanıyor.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından inşası tamamlanan yeni barınak, Umuttepe bölgesinde yer alıyor. Toplam 17 bin metrekarelik alana sahip olan bu tesisin 10 bin 800 metrekarelik kısmında sahipsiz köpekler barındırılmakta. Şu anda 206 köpeğin misafir edildiği barınakta, hayvanların barınma, beslenme ve tedavi ihtiyaçları karşılanıyor. 250 ila 450 metrekare arasında değişen özel alanlarda 7 gün 24 saat gözetim altında tutulan köpekler, veteriner hekim ve teknikerler tarafından sürekli izleniyor.
Ayrıca, yaralı hayvanlara ilk müdahale ve ameliyatların yapılabileceği bir mini klinik de mevcut. Bu klinikte, veteriner hekim, tekniker, güvenlik görevlisi ve 6 hizmet personeli görev yapmakta. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı, barınağı ziyaret ederek incelemelerde bulundu. İnceleme sırasında Genel Sekreter Yardımcısı Ebubekir Ardıç ve Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Mehmet Köse de ona eşlik etti. Baraçlı, barınak yetkililerinden bilgi alarak yürütülen çalışmaları yerinde denetledi.
Bunun yanı sıra, ilgili kurumlardan alınan izin süreçlerinin tamamlanmasının ardından 6 Şubat'ta inşasına başlanan bu tesis, vatandaşlara sahipsiz hayvanları sahiplenme imkanı da sunuyor. Barınak, hem sahipsiz hayvanların korunması hem de topluma katkı sağlamak amacıyla önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.