Güncel »

İstanbul Kartal Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi, AFAD'dan Ağır Seviye Akreditasyonu aldı.

Kartal Belediyesi bünyesindeki Arama Kurtarma Ekibi, AFAD Akreditasyon Sistemi tarafından verilen en üst düzey olan "Ağır Seviye Arama Kurtarma" akreditasyonunu almaya hak kazandı.

İstanbul Valiliği'nin koordinasyonunda, Biruni Üniversitesi Konferans Salonu'nda düzenlenen törende, Kartal Belediyesi ekibine akreditasyon armaları teslim edildi. Törene; AFAD Başkanı Vali Ali Hamza Pehlivan, İstanbul Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ve çeşitli kamu kurumları, yerel yönetimler ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Bu başarı ile Kartal Belediyesi, İstanbul'da bu seviyeye ulaşan az sayıda yerel yönetim ekibinden biri olma özelliğini taşıyor.

Kartal Belediyesi, afetlere hazırlık amacıyla ekipman ve personel altyapısını güçlendirirken, ağır seviye akreditasyonu ile operasyonel kabiliyetini de tescillemiş oldu. Ekip, yerel yönetimler arasında bu yetkinliğe sahip öncü gruplardan birini oluşturdu ve afet durumlarında koordinasyon yeteneklerini artırmayı başardı.

"Çalışmalarımız Devam Edecek"

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, tören sonrası yaptığı açıklamada, afetlere hazırlık açısından sürekli çalışan bir Kartal hedefi belirlediklerini ifade etti. Alınan akreditasyonun disiplinli bir hazırlık sürecinin sonucu olduğunu belirten Yüksel, ekiplerin özverili çalışmasının kendileri için bir gurur kaynağı olduğunu vurguladı.

Yüksel, eğitim ve ekipman yatırımlarının devam edeceğini belirterek, "Afetlere hazır bir Kartal hedefiyle çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz. AFAD Akreditasyon Sistemi kapsamında en üst seviye olan ağır seviye arama kurtarma akreditasyonunu almak, ekiplerimizin özverili çabalarının ve disiplinli hazırlık sürecinin önemli bir sonucudur. Bu anlamlı törende ekibimizin aldığı arma, bizler için büyük bir onur kaynağı olmuştur. Başta Afet İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz olmak üzere emeği geçen tüm personelimize ve gönüllülerimize teşekkür ediyorum. Kartal Belediyesi, muhtemel afet durumlarına karşı her zaman hazırlık yapacak ve vatandaşlarımızın can güvenliği için tüm imkânlarıyla çalışmaya devam edecektir." ifadelerini kullandı.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.