Yaşam »

Kahramanmaraş Onikişubat'ta Öğretmen Ayla Kara'nın Oğlu Duygularını Paylaştı

Kahramanmaraş'ta yaşanan silahlı saldırıda hayatını kaybeden öğretmen Ayla Kara'nın oğlu Furkan Kara, Anneler Günü'ne buruk girdiklerini ifade etti. Furkan Kara, annesi sayesinde başka annelerin çocuklarıyla birlikte bu özel güne erişebildiğini belirtti.

Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesinde, 15 Nisan tarihinde Haydarbey Mahallesi'ndeki Ayser Çalık Ortaokulu'na düzenlenen silahlı saldırıda öğretmen Ayla Kara ve 9 öğrenci hayatını kaybetmişti. Olayın ardından, öğretmen Ayla Kara'nın eşi Ramazan ve oğlu mezar başında dua ederek anneler gününü andı. Furkan Kara, Anneler Günü öncesinde İHA muhabirine yaptığı açıklamada, annesinin vefatının ardından yaşadıkları acının hala taze olduğunu dile getirdi.

Furkan Kara, annesinin kaybından sonra hissettiklerini, "Annemin aramızdan ayrılışının üzerinden günler geçti. Sanki dün olmuş gibi içimizde aynı acıyı hissediyoruz. Rabbim bir şekilde dayanma gücünü de veriyor, ona inanıyoruz. Annemin yaptığı şey çok kıymetli. Anneler Günü'ne buruk girdik ancak Allah'ın izniyle ve annemin vesilesiyle başka anneler evlatlarıyla birlikte girebildi," şeklinde ifade etti.

Ayrıca, Furkan Kara annesiyle her zaman gurur duyduğunu ve bu gururun devam edeceğini vurguladı. "Annem bizi karnında taşırken bizi görmeden sevdi, bizi görmeden korudu. Sıra bizde. Biz annemi görmesek de, dokunamasak da artık bir ömür onu sevmeye, onu kalbimizde taşımaya devam edeceğiz. Annemin yaptığı şey çok kıymetli. Onunla gurur duyuyorum," dedi.

Furkan Kara, annesinin isminin yaşatılması için birçok kurumla görüştüğünü ve gerekli çalışmaların sürdüğünü belirtti. Bu süreçte annesinin hatırasını yaşatmak için elinden geleni yapacağını ifade etti.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.