Adana Yüreğir'de Anneler Günü Öncesi Seradan Güller Mevsimlik Tarım İşçisi Annelere Dağıtıldı
Adana'da Anneler Günü yaklaşırken, serada para etmeyen güller, mevsimlik tarım işçisi annelere dağıtıldı. Gül alan kadınların mutluluğu, yüzlerinden okunuyordu.
Türkiye’nin önemli tarım merkezlerinden biri olan Adana'da, Anneler Günü öncesinde ithal güllerin piyasaya girmesiyle birlikte yerli güllerin fiyatı serada 5 liraya kadar düştü. Bu durum, bazı üreticilerin gülleri hasat etmemesine yol açtı.
Adana'da hem gül üretimi yapan hem de sosyal yardımlarla tanınan Ogün Abi Derneği Başkanı Ogün Sever Okur, seradan temin ettiği yüzlerce gülü, Yüreğir ilçesinde çadırlarda yaşayan mevsimlik tarım işçisi annelere dağıttı. Gül alan kadınların sevinci, gözlerinden anlaşılıyordu.
Gül Dağıtımı ve Mutluluk
İHA’ya verdiği demeçte Ogün Sever Okur, "Bu sezon gülden maalesef para kazanamadık. Ancak gülleri kesip, çadır bölgelerinde yaşayan annelere dağıttık. Özellikle bu anneler ilk kez gül aldıkları için büyük mutluluk yaşadılar. Bu da bizim için yeterli bir sevinç kaynağı oldu. Gül bu yıl kazanç sağlamadı ama anneleri mutlu ettik, bizler de bu durumdan memnunuz" dedi.