Asayiş »

Çanakkale'de Gerçekleştirilen Operasyonda 31 Düzensiz Göçmen ve 4 Organizatör Yakalandı

Çanakkale'de düzenlenen operasyonda 31 düzensiz göçmen ile 4 organizatör yakalandı. Operasyon, göçmen kaçakçılığını engellemek için yapıldı.

Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü, göçmen kaçakçılığı ile mücadele amacıyla İl Jandarma ve Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanlığı ile işbirliği içinde bir operasyon gerçekleştirdi. 6-7 Nisan tarihlerinde yapılan bu operasyonda, il genelinde yasadışı yollarla yurtdışına çıkmaya çalışan 31 düzensiz göçmen yakalandı. Aynı zamanda, bu göçmenlere organizatörlük yaptığı belirlenen 4 şüpheli de gözaltına alındı.

Yakalanan düzensiz göçmenler, gerekli yasal işlemler için Göçmen Ön Kabul ve Sevk Merkezi'ne (GÖKSEM) teslim edildi. İşlemler tamamlandıktan sonra, yakalanan 4 organizatör, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Operasyon sırasında, kaçakçılık faaliyetlerinde kullanılan 15 can yeleği, 3 can simidi ve 1 hava pompası gibi malzemelere de el konuldu. Bu tür operasyonların, bölgedeki göçmen kaçakçılığına karşı önleyici bir etki yaratması bekleniyor.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.