Spor »

Bursa'da Gerçekleşen Granfondo 2026 Yarışında Kadın Sporcular Vurgulandı

Bursa'da düzenlenen Granfondo 2026 etkinliği, kadın sporcuların katılımını artırma amacıyla yapıldı. Yarışta 800 bisiklet tutkunu, 84 ve 56 kilometrelik parkurlarda kıyasıya mücadele etti.

Granfondo Bursa 2026, Bursa Valiliği'nin destekleriyle, Nilüfer ve Mudanya Belediyeleri'nin katkılarıyla gerçekleştirildi. Uluslararası düzeyde yaklaşık 800 bisiklet tutkunun katıldığı organizasyonda, sporcular 'Parkurda Daha Fazla Kadın Yarışmacı Görmek İstiyoruz' temasıyla yarıştı. Ahmet Taner Kışlalı Bulvarı'ndan start alan yarış, Bursa’nın doğal güzelliklerini ve tarihi alanlarını kapsayan zorlu parkurda devam etti ve yine aynı alanda sona erdi. Yarışların güvenliği için geniş önlemler alındı ve organizasyonda herhangi bir aksaklık yaşanmadığı bildirildi.

Yarışların tamamlanmasının ardından, Ahmet Taner Kışlalı Bulvarı'nda bir ödül töreni gerçekleştirildi. Bu törende, farklı yaş kategorilerinde dereceye giren kadın ve erkek sporculara madalyalar ve kupalar takdim edildi.

Ödüller, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Emre Karagöz, Mudanya Belediye Başkan Yardımcısı Baran Güneş, Türkiye Bisiklet Federasyonu Asbaşkanı Metin Cengiz, Türkiye Bisiklet Federasyonu Bursa İl Temsilcisi Erdal Sevim ve Granfondo Türkiye Kadın Organizatörü Esra Yıldırım gibi protokol üyeleri tarafından verildi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.