Eskişehir Odunpazarı'nda Yol Yapımı Nedeniyle Mahalle Girişi Kapatıldı
Eskişehir Odunpazarı ilçesinde, Bayburt Grup İnşaat tarafından yapılan yol çalışmaları sebebiyle mahalle girişi toprakla kapatıldı ve vatandaşlar zor durumda kaldı. Uzun yollar kat ederek evlerine ulaşmak zorunda kalan mahalle sakinleri, yaşadıkları mağduriyetin bir an önce çözülmesini talep ediyor.
Eskişehir ile Alpu ilçesi arasında devam eden yol yapım çalışmaları, Bayburt Grup İnşaat tarafından üstlenilmiş durumda. 42 kilometrelik karayolu projesi, geçmişte yaşanan kazaları önlemek amacıyla çift şeritli genişletilerek ve ortadan refüjle ayrılmış bölünmüş yol şeklinde inşa ediliyor. Ancak, çalışmalardan dolayı Odunpazarı ilçesine bağlı Çavlum mahallesinin girişinin, kamyonlarla taşınan toprakla kapatılması mahalle halkını zor durumda bıraktı. Mahalleye giriş yapmak isteyen vatandaşlar, evlerine ulaşabilmek için uzun yollar katetmek zorunda kalıyor. Bu durum, özellikle hayvancılıkla uğraşan sakinler için büyük bir sorun haline geldi. Yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla köy girişinin kapalı olması, kurbanlık almak isteyenlerin mahalleye girememesine neden oluyor. Bu nedenle halk, yaşadıkları mağduriyetle ilgili olarak Karayolları Genel Müdürlüğü'ne dilekçe yazarak çözüm talep etti.
Mahalleye Girişte Zorluklar
Mahalleye zor şartlar altında aracıyla ulaşmaya çalışan Ali Arduş, "Yol kapatılalı 10-15 gün oldu. Köyümüze girebilmek için Sevinç Köyü ya da Mutallip Mahallesi üzerinden dolanarak geliyoruz. Buradan araç geçecek mi bilmiyoruz, daha yeni denedik. Hayvanlar ve bahçemiz var, ama köye girebilmekte zorluk yaşıyoruz" şeklinde konuştu. Mahalle sakinleri, yaşanan bu sorunun bir an önce çözülmesini ve yolun yeniden açılmasını istiyorlar.