Ekonomi »

Kütahya Domaniç'te UKİP Kapsamında Numune Alımı Yapıldı

Kütahya'nın Domaniç ilçesinde alabalık yetiştiriciliği işletmeleri ile bir hindi çiftliğinde 2026 yılı Ulusal Kalıntı İzleme Planı (UKİP) çerçevesinde numune alımı gerçekleştirildi.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Kütahya'nın Domaniç ilçesinde, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, alabalık yetiştiriciliği işletmelerinden balık ve yem numuneleri alınmış, ayrıca bir hindi çiftliğinden içme suyu numunesi temin edilmiştir. Bu uygulama, gıda güvenilirliği ve halk sağlığının korunması amacıyla yapılmaktadır.

Yetkililer, bu tür denetim ve izleme çalışmalarının sürdürüldüğünü ve gıda güvenliğinin sağlanması için önemli bir adım teşkil ettiğini vurgulamaktadır. Ayrıca, alınan numunelerin analizlerinin titizlikle gerçekleştirileceği ve elde edilen sonuçların, sektördeki üretim kalitesinin artırılmasına katkı sağlayacağı ifade edilmektedir.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.