Spor »

İstanbul'da Düzenlenen Avrupa Taekwondo Şampiyonası'nda Milli Sporcular 6 Madalya Elde Etti

Almanya'nın Münih şehrinde düzenlenen Avrupa Taekwondo ve Para Taekwondo Şampiyonası'nın ilk gününde milli sporcular toplamda 6 madalya kazandı.

İlk gün yapılan müsabakalar sonucunda milli sporcular, taekwondo branşında 4, para taekwondo branşında ise 2 madalya elde etti. İlk gün 8 milli sporcu, madalya için kıyasıya mücadele etti. Toplamda 1 altın, 2 gümüş ve 3 bronz madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attılar.

Erkekler 68 kg kategorisinde mücadele eden 20 yaşındaki sporcu Berkay Erer, Avrupa şampiyonu unvanını kazandı. Berkay, daha önce 3 kez Ümitler Avrupa ve 1 kez Ümitler Dünya, ayrıca 1 kez Yıldızlar Avrupa şampiyonu olmanın yanı sıra, bu kez büyükler kategorisinde Avrupa'nın zirvesine çıkmayı başardı.

Kadınlar 46 kg kategorisinde mücadele eden son dünya şampiyonu Emine Göğebakan, 2022 yılından sonra bir kez daha gümüş madalyanın sahibi oldu. Bu başarı, onun uluslararası arenadaki yeteneklerini bir kez daha gözler önüne serdi.

Para taekwondo branşında ise kadınlar 47 kg kategorisinde yarışan Nurcihan Ekinci Gül gümüş madalya kazanırken, Büşra Emire bronz madalyanın sahibi oldu. Erkekler 58 kg kategorisinde de Ali Can Özcan ve Hamza Tarhan bronz madalya kazanarak başarılarını taçlandırdı.

Şampiyonanın ikinci gününde 4 taekwondocu ve 6 para taekwondocu madalya mücadelesi verecek. Bu süreçte, milli sporcuların performansı merakla bekleniyor.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.