Ekonomi »

Kula Manisa'da İçme Suyu Sorunu İçin 6,5 Kilometrelik Proje Hayata Geçiriliyor

Manisa'nın Kula ilçesinde, yıllardır süregelen içme suyu sorunu için 6,5 kilometrelik yeni altyapı projesi başlatıldı. Proje, Kenger ve Yağbastı mahallelerinde sağlam ve kesintisiz içme suyu temin etmeyi hedefliyor.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Kula ilçesine bağlı Kenger ve Yağbastı mahallelerinde içme suyu sorununu çözmek amacıyla yaklaşık 6 milyon TL'lik bir altyapı yatırımı gerçekleştirmektedir. Proje kapsamında toplamda 6,5 kilometrelik yeni içme suyu terfi ve cazibeli hat çalışmaları yürütülmektedir. Bu çalışmaların tamamlanmasının ardından, her iki mahalle de uzun yıllar boyunca sağlıklı ve kesintisiz suya kavuşacak.

MASKİ Genel Müdürlüğü, Kula'nın Kenger ve Yağbastı mahallelerinde yürütülen proje ile ilgili çalışmalarını hızla sürdürüyor. Yağbastı Mahallesi'nde 4 bin 238 metre uzunluğunda yeni bir terfi hattı inşa edilirken, Kenger Mahallesi'nde de 2 bin 246 metre uzunluğunda cazibeli içme suyu hattı döşeniyor. Bu önemli projeyle birlikte, mahallelerin içme suyu ihtiyacı uzun vadede güvence altına alınmış olacak.

Kula'daki projeyi değerlendiren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, "Su hayattır, ulaştırmak ise görevimiz. Kula ilçemizin Kenger ve Yağbastı mahallelerinde vatandaşlarımızın uzun süredir yaşadığı su sorununu yeni sondaj ve 6 bin 500 metrelik terfi hattı ile çözüme kavuşturuyoruz. Su gibi hayati bir ihtiyacı en sağlıklı şekilde halkımıza ulaştırmak en temel görevimiz. Manisa'mızın her bir mahallesine dokunarak yılların birikmiş sorunlarını çözmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kenger Mahalle Muhtarı Serdar Topak, mahallede yaklaşık 30 yıldır süregelen kirli su sorununun nihayet çözüme kavuştuğunu belirterek, "Büyükşehir Belediye Başkanımız Besim Dutlulu ve MASKİ ekipleri sayesinde temiz ve sağlıklı suya kavuştuk" dedi. Yağbastı Mahalle Muhtarı Süleyman Özkan ise, kireçli su probleminin beyaz eşyalara zarar verdiğini belirterek, "Göreve geldiğimde ilettiğimiz talebe Büyükşehir Belediyemiz hızlı yanıt verdi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

İçme Suyu Dairesi Başkanlığı personeli Mehmet Bozalan, vatandaşların su mağduriyetini gidermek için sahada yoğun bir mesai harcadıklarını belirtti. Ayrıca, 6,5 kilometrelik hattın en kısa sürede tamamlanması için çalışmaların gece gündüz sürdüğünü ifade etti.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.