Yerel »

Malatya Hekimhan'da Küçükbaş Hayvanların Meralara Çıkışı Başladı

Malatya Hekimhan ilçesinde sıcak havaların gelmesiyle birlikte küçükbaş hayvanlar meralara çıkarıldı. Yetiştiriciler, doğal beslenme imkanına kavuşan hayvanlarıyla ilgili olumlu gelişmeleri paylaşıyor.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Malatya’da son yılların en yoğun yağışlarının ardından, kış mevsimini ağıllarda geçiren küçükbaş hayvanlar, hava sıcaklıklarının artmasıyla meralara yönlendirildi. Hekimhan ilçesinde hayvan yetiştiriciliği yapan Emrah Yaşar, yaklaşık üç hafta önce kuzu salımlarına başladıklarını belirtti. "Havaların ısınmasıyla birlikte yaklaşık 400 küçükbaş hayvanımızı meraya çıkardık. Hayvanlarımız artık daha doğal beslenmeye başladı," dedi.

Yaşar, ayrıca bölgede mera verimliliğini artırmak amacıyla tuz çalısı ekimi yapıldığını ve çoban evlerinin bulunduğunu ifade etti. Desteklerinden dolayı ilçe belediye başkanı ve mahalle muhtarına teşekkür eden Yaşar, hayvanların sağlıklı bir şekilde gelişmesi için yapılan çalışmalara dikkat çekti.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.