Yerel »

Kayseri Tomarza'da Ceviz Büyüklüğünde Yağan Dolu, Ağaçlara Zarar Verdi

Kayseri'nin Tomarza ilçesinde meydana gelen dolu yağışı, çiçek açmış meyve ağaçlarına ciddi zararlar verdi.

Tomarza ilçesinin Kapukaya ve Kömür mahallelerinde etkili olan dolu yağışı, öğleden sonra başladı ve hızla yoğunlaştı. Bu durum, özellikle meyve ağaçlarında büyük hasara yol açtı. Mahalle sakinleri, dolunun ağaçlardaki çiçeklerin büyük bir kısmını döktüğünü belirtirken, yer yer ceviz ve fındık büyüklüğündeki dolu tanelerinin bazı araçların plastik aksamlarında da hasar meydana getirdiğini ifade etti.

Üreticiler, bu olay sonrasında ürün kaybı endişesi taşırken, bölgede zarar tespit çalışmaları yapılmasını beklediklerini dile getirdi. Dolu yağışının etkileri, önümüzdeki günlerde daha net bir şekilde ortaya çıkacak.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.