İstanbul'da Le Meridien Otel'de Görüntülenen Arkadaşından Açıklama Geldi
İstanbul'da Le Meridien Otel'deki görüntüsü hakkında açıklama yapan Ekrem İmamoğlu'nun çocukluk arkadaşı Seza Büyükçulha, "karşılaşma" savunması yaptı. Büyükçulha, toplantı iddialarının asılsız olduğunu belirtti.
'Ekrem İmamoğlu Çıkar Amaçlı Suç Örgütü' davasının 37. oturumu İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Marmara Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde devam etti. Duruşmada, Ekrem İmamoğlu'nun çocukluk arkadaşı Seza Büyükçulha, Le Meridien Otel'deki görüntüsü ile ilgili savunma yaptı. Büyükçulha, toplantı yapmak amacıyla otelde bulunmadığını, Ekrem İmamoğlu ile dostluk ilişkisi olduğunu ifade etti.
İddianamede, Büyükçulha'nın Ekrem İmamoğlu'nun çocukluk arkadaşı olduğu, bu nedenle diğer örgüt yöneticilerine bağlı hareket etmediği ve doğrudan İmamoğlu'na bağlı olduğu bilgisi yer aldı. Ayrıca, Büyükçulha'nın, firmaların İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve CHP'li ilçe belediyeleriyle olan ihtilaflarını para karşılığında çözmeye çalıştığı ve gizli toplantılarını Le Meridien Otel'de gerçekleştirdiği iddia edilmişti.
Büyükçulha, Le Meridien Otel'de Ekrem İmamoğlu ile yürüdükleri anın ardından kendisine yöneltilen soruları aktardı. "Le Meridien Otel’de Ekrem Başkan’la lobi koridoru boyunca yürüdüğümüz resim ile ilgili soru soruldu. Ekrem İmamoğlu benim çocukluk arkadaşımdır. Otele 6 Mart tarihinde 17 civarı gittim. Doktor randevum vardı. Ameliyat sonrası doktorum spor salonu ve havuz önerdi. Zaten bunları otelde sürekli yapıyordum," dedi. Büyükçulha, Ekrem İmamoğlu ile karşılaşmasının ardından restorana geri döndüğünü ve iki saat sonra eve gittiğini anlattı.
Arkadaşlık İlişkisini Vurguladı
Büyükçulha, savunmasına devam ederek, "Komik. Rüşvet vermek. Tanık beyanı? O da yok. Ekrem İmamoğlu’nun arkadaşı olarak rüşvet vermek. Ekrem Başkanla hiç toplantı yapmadım. İnsan arkadaşıyla, iş ilişkisi olmayan dostuyla toplantı mı yapar? İş ilişkim yok dostum o benim. Ekrem İmamoğlu ile toplantıya girmediğimi, restorandan geri döndüğümü gördünüz. Çocukluk arkadaşlığı bir sıfat değildir. Ben de burada çocukluk arkadaşı sıfatıyla bulunuyorum," şeklinde konuştu. Duruşmanın ardından Büyükçulha'nın avukatları savunma yaptı ve öğle arası verildi.