Samsun Havza'da Yaşanan Su Taşkınları Sonrası 50 Milyon TL Acil Yardım Gönderildi
Samsun'un Havza ilçesinde etkili olan yağışlar sonrasında meydana gelen su taşkınları için İçişleri Bakanlığı tarafından 50 milyon TL acil yardım ödeneği gönderildi.
Samsun Valiliği, özellikle Havza ilçesindeki Hacı Osman Deresi'nin taşması nedeniyle İcadiye, 25 Mayıs, Bahçelievler ve Medrese Mahallelerinde su taşkınları yaşandığını ve toplamda 137 ihbar alındığını duyurdu. Valilik, taşkın sonrası Samsun Büyükşehir Belediyesi ile diğer kamu kurumlarının bölgeye sevk edildiğini bildirdi. Ayrıca, bin 63 personel, 85 iş makinesi, 41 kamyon/kamyonet ve 214 araçla sahada yoğun bir çalışma yürütüldüğü ifade edildi. Ekipler, taşkının neden olduğu olumsuz durumları gidermek için çalışmalarını devam ettiriyor.
Açıklamada, İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi'nin talimatıyla AFAD Başkanlığı tarafından, taşkından etkilenen vatandaşların acil ihtiyaçlarının karşılanması ve oluşan hasarın giderilmesi için Samsun Valiliği'ne ilk etapta 50 milyon TL acil yardım ödeneği aktarıldığı belirtildi. Valilik, ayrıca taşkından etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.