Yaşam »

Erzurum'da Atatürk Üniversitesi'nde Türk Mutfağı Haftası Etkinlikleri Gerçekleşti

Atatürk Üniversitesi'nde düzenlenen Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri, geleneksel lezzetleri sanatsal içeriklerle bir araya getirerek katılımcılara zengin bir deneyim sundu. Etkinlikte Türk mutfağının kültürel mirası vurgulandı ve birçok farklı aktivite yer aldı.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Atatürk Üniversitesi'nin Turizm Fakültesi ile Güzel Sanatlar Fakültesi iş birliğiyle gerçekleştirilen "Türk Mutfağı Haftası Şenlikleri", kampüste renkli görüntülere sahne oldu. Bu etkinlikler, katılımcılara hem damak tadı hem de kültürel bir şölen sunarak geniş bir yelpazede gastronomi ve sanatı bir araya getirdi.

Etkinliklere katılanlar arasında Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu ve eşi Prof. Dr. Esra Hacımüftüoğlu, çeşitli dekanlar, akademisyenler ve uluslararası öğrenciler yer aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde her yıl 21-27 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Türk Mutfağı Haftası, bu yıl "Bir Sofrada Miras" temasıyla düzenlendi. Bu kapsamda, Türk mutfağının sadece bir yemek kültürü değil, aynı zamanda uzun bir toplumsal miras olduğu vurgulandı.

Atatürk Üniversitesinde gerçekleştirilen etkinlikler arasında pişi ikramı, baklava sunumu, Erzurum’un yöresel kahve kültürü ve ebru atölyesi gibi çeşitli aktiviteler yer aldı. Ayrıca, turizm ve müziği bir araya getiren programlar ile yerel tatlar köşesi büyük ilgi topladı. Turizm Fakültesi bahçesinde gerçekleştirilen etkinlikler, öğrenciler, akademisyenler ve vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşti. "Erişilebilir Lezzet Buluşması" gibi sosyal sorumluluk odaklı etkinlikler de programda yer alarak, mutfağın birleştirici gücüne dikkat çekti.

Rektör Hacımüftüoğlu, Türk mutfağının köklü geçmişine ve taşıdığı kültürel değere vurgu yaparak, "Binyılları aşan birikimin ürünü olan Türk mutfağı, yalnızca lezzetlerden ibaret değildir; aynı zamanda tarihimizin, kültürümüzün ve toplumsal hafızamızın güçlü bir yansımasıdır. ‘Bir Sofrada Miras’ teması da bu derinliği çok anlamlı bir şekilde ortaya koymaktadır." şeklinde değerlendirmelerde bulundu. Ayrıca, üniversite olarak bu zenginliği gençlerle buluşturmanın ve geleceğe taşımak için etkinlikler düzenlemenin önemine değindi.

Türk Mutfağı Haftası kapsamında gerçekleştirilen etkinlikler, mutfağın birleştirici ve kültür taşıyıcı yönünü gözler önüne serdi. Atatürk Üniversitesinde düzenlenen bu anlamlı buluşma, katılımcılara sadece lezzetleri değil; o lezzetlerin ardındaki hikâyeleri, gelenekleri ve ortak değerleri de deneyimleme fırsatı sundu.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.