Ekonomi »

İstanbul'da Merkez Bankası Rezervleri 8 Mayıs Haftasında 6 Milyar Dolar Arttı

Merkez Bankası rezervleri 8 Mayıs ile biten haftada 6 milyar 46 milyon dolar artarak toplamda 171 milyar 529 milyon dolara ulaştı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan Haftalık Para ve Banka İstatistikleri’ne göre, toplam rezervlerdeki bu artış dikkat çekiyor. 8 Mayıs ile biten haftada, brüt döviz rezervleri 3 milyar 964 milyon dolar artış göstererek 60 milyar 564 milyon dolara ulaştı. Aynı dönemde altın rezervleri de 2 milyar 82 milyon dolar artarak 110 milyar 965 milyon dolara yükseldi.

Bu veriler, Türkiye'nin döviz ve altın rezervlerinin güçlendiğini gösteriyor. Ekonomik istikrar açısından önemli bir gösterge olan rezerv artışı, piyasalarda olumlu bir hava yaratabilir. Merkez Bankası'nın bu artışı, döviz piyasasındaki dalgalanmaların kontrol altına alınmasına da katkı sağlayabilir.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.