İzmir Aliağa'da Özel Çocuklar İçin 2. Bahar Şenliği Gerçekleştirildi
Aliağa’da 10-16 Mayıs Engelliler Haftası çerçevesinde düzenlenen 2. Bahar Şenliği, özel öğrencilerin katılımıyla renkli anlara sahne oldu.
Aliağa Belediyesi Özel Aliağa Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından düzenlenen bu etkinlik, Alia Park Atla Terapi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde gerçekleştirildi. Bahar Şenliği'nin ilk günü özel öğrencilerin gösterileri ile dolu bir program sunarken, ikinci gün ise çeşitli atölyelerle devam etti.
Etkinliğe, Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Erdoğan Akyüz, Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Can ve Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsa Özbek gibi önemli isimler katıldı. Öğrenciler ve aileleri de etkinlikte yer aldı.
Bahar Şenliği’nin anlam ve önemini vurgulayan konuşmalar, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ve Aliağa Belediyesi Özel Aliağa Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdür Yardımcısı Güneş Çakır tarafından yapıldı. Öğrencilerin hazırlamış olduğu gösteriler arasında şiir, müzik, dans ve ritim gösterileri yer aldı.
Öğrenci Mihra Zara Bayram'ın seslendirdiği "Sevgiyle Aşılır" adlı şiir ve diğer gösteriler, katılımcıları etkiledi. "Atatürk Çocukları" adlı gösteri sırasında Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, öğrencilere eşlik etti. Etkinlik, Aliağa Belediyesi Alia Atlı Spor Kulübü sporcularının sergilediği atlı jimnastik gösterisi ile sona erdi.
Belediye Başkanı Serkan Acar, özel eğitim merkezinde 220 çocuk için eğitim verildiğini belirtti. Acar, eğitimcilerin yılda 15 bin seans eğitim gerçekleştirdiğini ifade ederek, çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimlerine katkı sağlandığını, aynı zamanda sosyal duygusal ve iletişim becerilerinin de gelişmesi için çalışıldığını kaydetti. Ayrıca, Aliağalı çocukların sportif başarılarına da dikkat çekti.
Bu yıl 11 Haziran’da Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu ile ortaklaşa Türkiye Şampiyonası’na ev sahipliği yapacaklarını belirten Acar, bu şampiyonada başarı elde eden çocukların milli takıma seçilme olasılığına da vurgu yaptı. Şenliğin ikinci günü, HABAŞ Mesleki Eğitim Merkezi öğretmen ve öğrencilerinin katkılarıyla düzenlenen atölyelerle devam etti. Atölyelerde kuaförlük, mutfak, sanat, yüz boyama, takı yapımı gibi çeşitli etkinlikler yapıldı.