Kilis Merkez'de Engelli Gençler İçin Temsili Askerlik Töreni Düzenlendi
Kilis Merkez'de düzenlenen temsili askerlik uygulamasında engelli gençler, askeri üniformalarını giyerek bir günlüğüne asker olmanın mutluluğunu yaşadı.
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Kilis İl Jandarma Komutanlığı'nda gerçekleştirilen etkinliğe aileleriyle katılan engelli bireyler, askeri eğitim alanında yer aldı. Törende gençler, askerlik yemini ederek, Kilis Valisi Ömer Kalaylı ve diğer protokol üyelerinden temsili terhis belgelerini aldı.
Programda bir konuşma yapan Vali Kalaylı, "Bugün burada çok anlamlı ve kıymetli bir tabloya hep birlikte tanıklık ediyoruz. Aziz milletimizin özel kardeşlerimizin yaşadığı heyecan, ailelerinin gözlerindeki gururla daha da değer kazanmaktadır" şeklinde ifadelerde bulundu.
Askerlik vazifesinin millet için her zaman vatan sevgisinin, bayrağa bağlılığın ve birlik ruhunun güçlü bir simgesi olduğunu vurgulayan Kalaylı, gençlerin yaşadığı heyecanın kendilerini duygulandırdığını belirtti.
Programın devamında, jandarma köpeğinin yaptığı gösteri katılımcılardan büyük ilgi gördü. Etkinlik geçit töreni ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.