Yaşam »

Şırnak Merkez Güneyçam Köyü'nde Kavga Sonrası Barış Programı Düzenlendi

Şırnak'ta arazi anlaşmazlığı nedeniyle 29 kişinin yaralandığı kavganın ardından, aileler kanaat önderleri ve siyasilerin girişimiyle barış sağladı.

Şırnak'ın Güneyçam Köyü Küllüce Mezrası’nda 22 Nisan 2026 tarihinde Yorga ve Katar aileleri arasında çıkan arazi kavgası, büyük bir çatışmaya dönüştü. Bu olayda 1’i ağır olmak üzere toplam 29 kişi yaralandı. Olayın ardından tarafların barıştırılması için yoğun çabalar başlatıldı.

Ak Parti Şırnak Milletvekili Arslan Tatar'ın öncülüğünde, kanaat önderleri ve aile mensuplarının katılımıyla bir barış programı düzenlendi. Bu program, Milletvekili Tatar’ın ofisinde gerçekleştirildi ve iki aileden birçok kişi ile kanaat önderleri bir araya geldi.

Programda konuşan Tatar, Şırnak'ta barışın sağlanması gerektiğini vurgulayarak, geçmişte yaşananların bir daha yaşanmaması için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini ifade etti. Tatar, "Bugün burada huzur ve kardeşlik ortamını tesis etmek için toplandık. Barışı sağladık. Şırnaklı kardeşlerimize mesajımız, artık birbirimize kenetlenelim. Bu coğrafya hepimizin ve zenginlikleri paylaşmalıyız" dedi.

Tatar, Şırnak'ın geçmişte yaşadığı acılara dikkat çekerek, bölgedeki huzur ortamının korunması gerektiğini ifade etti. Vatandaşların sağduyulu olmalarını isteyen Tatar, barışın sürdürülebilir olması gerektiğinin altını çizdi.

Programda duygusal anlar yaşandı; iki ailenin fertleri yapılan duaların ardından birbirleriyle tokalaşarak barış sağladı. Husumetin sona ermesiyle birlikte, aileler aynı sofrada bir araya gelip yemek yedi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.