Antalya Serik'te VIP transfer hizmeti veren şoför, Litvanyalı boksör tarafından darbedildi.
Antalya'nın Serik ilçesinde tur şoförü Mehmet Özkan, VIP transfer hizmeti verdiği Litvanyalı boksör Robertas Kotas tarafından, telefonunu şarja takmadığı gerekçesiyle saldırıya uğradı. Olay sonrası hastaneye kaldırılan Özkan, durumu polise bildirdi.
Serik ilçesinde meydana gelen olayda, emekli tur şoförü Mehmet Özkan, çalıştığı firmanın yönlendirmesiyle otelden müşterisini alarak yola çıktı. Dışarıda karanlık ve yoğun bir trafik varken, saat 21.00 civarında Özkan, yolculuk yaptığı sırada yolcu Robertas Kotas ile telefon şarjı konusunda bir tartışma yaşadı. Kotas, telefonunu şarj etmesini istediği Özkan’a saldırarak darp etti. Özkan, saldırı sırasında aracın kontrolünü sağlamakta zorluk çekti. Olayın ardından, sağlık ekiplerine ulaşmayı başaran Özkan, hastaneye kaldırıldı. Özkan, Kotas'ın şampiyon bir boksör olduğunu öğrendiğinde şaşırdığını dile getirdi.
Özkan, olayla ilgili olarak, "Müşterimi otelden aldıktan sonra yolda ilerliyordum. Kotas, telefonunu yan koltuğa bıraktı. Ancak ilerleyen dakikalarda telefonunu alıp, şarja takmamı istedi. Bu isteğini tam anlayamadım ve aniden yüzüme yumruklar yağmaya başladı. O sırada aracı durdurmakta zorlandım. Sonunda durabildiğimde kendimi kurtarmak istedim ama o sürekli başıma vuruyordu." dedi. Özkan, telefonunu bulup 155’i aradığında, ambulansın kısa sürede geldiğini söyledi. Hastaneye kaldırıldığında, yoldan geçen iki aracın durarak Kotas'ı engellemeye çalıştığını da belirtti.
Ölümden Döndüm
Olayın ardından polislerin, "İyi kurtulmuşsun" demesi üzerine Özkan, Kotas'ın boks şampiyonu olduğunu öğrenince büyük bir şok yaşadı. "Çok şükür ki hayattayım, ölümden döndüm." ifadelerini kullandı. Şarj etmediği için darp edildiğini düşünen Özkan, konuyla ilgili uluslararası insan hakları mahkemesine şikayette bulunacağını, ayrıca Kotas'ın lisansının iptal edilmesini talep edeceğini belirtti. "Bunların sivil vatandaşlara vurma hakkı yoktur." dedi.
Yaşadığı bu olayın ardından, hayatını kaybetme korkusuyla bir dilenciye sadaka verdiğini ifade eden Özkan, "Eşime dedim ki, 'Parayı al, bir ihtiyacı olana ver.' Çünkü gerçekten ölümden döndüm. Hastanede 4-5 saat serum aldım, müşahade altında kaldım ve darp raporu çıkarttım. Şikayetçi oldum." şeklinde konuştu.
Özkan’ın avukatı Cemal Karaca, durumu takip edeceklerini ve adaletin sağlanacağını belirterek, "Profesyonel boksör olduğu için müvekkilimin aldığı hasar belli. Bunu da yargıya taşıyacağız." dedi.