Sağlık »

Muğla'da Gerçekleştirilen Toplantıda Acil Sağlık Hizmetleri Ele Alındı

Muğla'da düzenlenen 2026 Yılı 19. Bölge Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu (ASKOM) toplantısında, sağlık hizmetlerinin verimliliği ve hasta sevk koordinasyonu gibi konular değerlendirildi.

Muğla Sağlık Müdürlüğü tarafından ev sahipliği yapılan bu toplantıya; Muğla İl Sağlık Müdürü Dr. Eriş Başaran Akça, Denizli İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Berna Öztürk ve Aydın İl Sağlık Müdürü Dr. Eser Şenkul katıldı. Ayrıca, Aydın, Denizli ve Muğla illerinin ilgili kurum yöneticileri de toplantıda yer aldı.

Toplantıda, acil ve afet durumlarında sağlık hizmet sunumunun değerlendirilmesi, verimliliğin artırılması ve işleyişteki aksaklıkların tespit edilmesi gibi konular ele alındı. Bunun yanı sıra, sağlık tesisleri ile iller arası hasta sevklerinin koordinasyonu, hastane yatak kapasiteleri ve doluluk oranları gibi önemli maddeler üzerine görüş alışverişinde bulunuldu.

Katılımcılar, bölgedeki acil sağlık hizmetlerinin daha etkin ve verimli hale getirilmesi için ortak bir çaba içinde olunması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, sağlık tesisleri ve iller arası hasta sevk koordinasyonunun güçlendirilmesi ile bölgesel sağlık sisteminde iş birliği ve birlikte çalışma kültürünün pekiştirilmesi konuları üzerinde duruldu.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.