Yerel »

Tokat Merkez'de Sel Riskine Karşı Önlemler Alındı

Tokat'ta olası sel ve su baskınlarına karşı önlemler artırıldı. Tokat Valisi Abdullah Köklü, bazı köylerin tahliye edildiğini belirterek vatandaşları dere yataklarından uzak durmaları konusunda uyardı.

Tokat Valiliği koordinesinde Tokat AFAD İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen sel-su baskını koordinasyon toplantısına il protokolü ve kurum amirleri katıldı. Toplantının ardından Tokat Valisi Abdullah Köklü, vatandaşlara önemli açıklamalarda bulundu. "Bugün de internet sitelerimizden ve sosyal medya hesaplarımızdan bahsettiğimiz gibi önlemlerimizi alıyoruz. Tüm vatandaşlarımızı duyarlı olmaya davet ediyorum. Bu afete hazırlıklı olmak, önceden önlem almak demektir" dedi.

Vali Köklü, bu yıl son 60 yılın en kuvvetli yağışlarının yaşandığını belirterek, bu nedenle ilgili kurumlarla toplantılar yaptıklarını ifade etti. "Tokat Valiliği ve tüm kurumlar olarak bölge müdürlerimizle burada toplandık. Hazırız inşallah. Hep beraber el birliğiyle bu durumu atlatmayı ümit ediyoruz. Bazı köylerimizi önlem amaçlı tahliye ettik. Bu kararlar, vatandaşlarımızın can güvenliğini temin etmek içindir" diye ekledi.

Vatandaşları dere yataklarından ve taşkın riski taşıyan yerlerden uzak durmaları konusunda uyaran Köklü, "Güvenlik güçlerimiz, tarım müdürlüğümüz, özel idaremiz ve Devlet Su İşleri’nden gelen uyarılara lütfen dikkat edin" dedi. Toplantıda, tarım arazilerinin özellikle dere kenarlarını etkileyen durumlar hakkında da bilgi verildi. "Turhal'da yapılan bu toplantı, tüm Tokat vilayetini kapsamaktadır" diyen Vali Köklü, "Perşembe gününden itibaren tüm özel idare, Devlet Su İşleri, belediye ve AFAD ekipleri sahada. 24 saat esasına göre, zaman zaman 1200 personel ve 500 araçla çalışmalara devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

Özel sektörden de destek alındığını belirten Köklü, "Gerekiyorsa daha fazla araçla müdahalede bulunabiliriz. Vatandaşlarımızın da duyarlı olmaları, bize yardımcı olmaları durumunda bu afeti en iyi şekilde yöneteceğimize inanıyorum" dedi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.