Ekonomi »

Adana Seyhan'da Restore Edilen Kapalı Çarşı, Yetersiz Tanıtım Nedeniyle Kapalı Kalıyor

Adana Seyhan'daki tarihi Kapalı Çarşı, yeterli tanıtım ve altyapı eksiklikleri nedeniyle adeta kapalı kaldı. Esnaf, bölgedeki sorunların çözülmesi için acil destek bekliyor.

Adana'nın merkez Seyhan ilçesinde yer alan 5 asırlık Kapalı Çarşı, 2025 yılında Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilmiştir. Ancak, yeterli tanıtım yapılmaması ve bölgedeki altyapı eksiklikleri, trafik sorunları ve bakımsızlık nedeniyle çarşı bir türlü eski ihtişamına kavuşamamıştır. Şu anda yalnızca birkaç işletmenin açık olduğu çarşıda, birçok esnaf iş yerlerini depo olarak kullanmaya başlamıştır.

Çarşı esnafı, Adana Büyükşehir Belediyesi'ne çağrıda bulunarak, tarihi mekanın isminin hakkını vermesi ve "kapalı" kalmaması için acil tanıtım, reklam ve tur desteği beklediklerini ifade etmektedir.

Kapalı Çarşı'nın Durumu

İHA muhabirine konuşan Tarihi Adana Büyük Saat Çarşısı Esnaf ve Kültür Derneği Başkanı Murat Bozkurt, yetkililerle yaptıkları görüşmelerden somut bir sonuç alamadıklarını belirterek, "Kapalı Çarşı, adının hakkını veremedi. Bir an önce buraya el atılmasını istiyoruz. Buradaki esnaf evine ekmek götürüyor. Yetkililerin burayı bizzat görmesini ve çözüm üretmesini bekliyoruz" dedi.

Tanıtım ve Yönlendirme İhtiyacı

Tarihi Adana Büyük Saat Çarşısı Esnaf ve Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Samet Narttürk ise, çarşının mevcut görüntüsünden kurtulması gerektiğini vurgulayarak, "Gerekli yerlerle görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Her yer tertemiz olsa da, ne yazık ki esnafımız iş yapamaz durumdadır. Dernek olarak dükkanların açılması ve canlılık gelmesi için çalışmalar yapıyoruz. Ancak buraya acilen turların ve şirketlerin yönlendirilmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.

Terk Edilmiş Bir Görünüm

Kapalı Çarşı'nın kentin en eski mimari yapılarından biri olduğunu belirten Narttürk, "Burası aslında Adana'nın açık hava müzesidir. İnsanların el işçiliklerini ve esnafı görmesi gerekiyor. Burası birinci derece sit alanıdır. Şu an gelecek adına bir şey düşünemiyoruz çünkü burası adeta 'Terk edilmiş bir köy' gibi oldu. Acil bir düzenleme ve reklam çalışması şart. Aksi takdirde esnafımız işsizlikten dolayı dükkanları kapatıp gidecek" ifadelerini kullandı.

Turistlerin Merakı

Çarşıdaki düzensizlikten ve aktivite eksikliğinden şikayet eden esnaf İrfan Ataman ise, "Planlama ve yapılan işler güzel ancak çarşı ismi gibi kapalı. Sivas'tan gelen asker arkadaşım ailesiyle Kapalı Çarşı'yı görmek istedi ama kapalı olduğunu söylemek zorunda kaldım. Gelen turistler içeriyi merak ediyor, 'Ne var burada?' diye soruyor. Artık utanıyoruz. Girmeleriyle çıkmaları bir oluyor. Biz esnafa da görev düşüyor ama yetkililerin de turistleri buraya çekecek bir hareketlilik oluşturması şart" dedi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.