Elazığ'da Atlı Okçulukta 6 Yılda 41 Altın Madalya Kazanan Veysel Batuhan Bay
Elazığlı milli sporcu Veysel Batuhan Bay, son 6 yılda uluslararası şampiyonalarda 41 altın madalya kazanarak dikkatleri üzerine çekti. Bay, atlı okçuluk branşında Türkiye'nin gururu olmaya devam ediyor.
Veysel Batuhan Bay, Elazığ'da atlı okçuluk alanında 10 yıllık kariyerinde elde ettiği başarılarla öne çıkıyor. Bugüne dek katıldığı uluslararası yarışmalarda toplamda 41 altın ve 21 gümüş madalya kazanan Bay, Türkiye'yi temsil ederek birçok farklı ülkede başarılı sonuçlar elde etti. Veysel Batuhan Bay, son beş yıldır kesintisiz olarak milli takımın as kadrosunda yer alıyor. Hem sporcu hem de antrenör olarak kariyerine devam eden Bay, yeni sporcuların yetiştirilmesine katkı sağlamak amacıyla da teknik çalışmalarını sürdürüyor.
Yaklaşık 10 yıl boyunca atlı okçuluk branşında profesyonel sporcu olarak mücadele ettiğini belirten Bay, "Son 5 sezondur milli takım as kadrosunda yer almanın gururunu yaşıyorum. Geçtiğimiz günlerde Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde yapılan milli takım seçmelerinde yeniden as kadroya dahil oldum. Bu, uluslararası müsabakalarda Türk bayrağımızı dalgalandırma şansını bir kez daha elde etmek demek. Bu benim için büyük bir şükür sebebi." ifadelerini kullandı. Bay, atlı okçuluğun Türk sanatını, kültürünü ve tarihini barındıran özel bir branş olduğunu vurguladı.
Veysel Batuhan Bay, kariyeri boyunca Fransa'da takımlar Avrupa şampiyonluğu, Moskova'da Asya Şampiyonluğu gibi önemli başarılar elde ettiğini ve toplamda 41 altın, 21 gümüş ve 11 bronz madalya kazandığını belirtti. "Hedefim, ülkemi bu branşta uzun yıllar temsil etmek ve kulübümüzdeki genç sporculara kültürel mirası aktarmaktır. Atlı okçulukta 'atmak hüner, vurmak kader' anlayışıyla hareket ediyoruz. Bu alanda elimizden gelen tüm gayreti gösterip mücadelemizi sürdüreceğiz." diyerek, gelecekte daha büyük başarılar kazanma hedefinde olduğunu ifade etti.