Asayiş »

İsrail, Gazze'ye Yardım Gönderen Filoya Müdahale Etti

İsrail, Gazze halkına yardım amaçlı yola çıkan Küresel Sumud Kara Filosu’ndaki 5 tekneye müdahale etti. Filoda yaklaşık 400 kişi yer alıyor.

İsrail, Gazze'ye yardım ulaştırmak için yola çıkan Küresel Sumud Kara Filosu’na müdahale etti. Gazze’ye 250 mil mesafede bulunan filoda toplam 54 tekne ve yaklaşık 400 kişi bulunuyordu. İsrail askerleri, uluslararası sularda 5 tekneye önce tacizlerde bulundu, ardından da bu teknelere müdahalede bulundu. İlk olarak Sadabad adlı tekneye müdahale eden İsrail, Kaktüs, Zodiaclar, Holy Blue ve Munki teknelerine de saldırdı. Ayrıca, 22 tekne ile irtibatın kesildiği bildirildi.

Müdahalede yer alan 5 teknede, Kanada, Belçika, Fransa, Avustralya, İspanya, İtalya, Birleşik Krallık, Portekiz, Yunanistan, Arnavutluk, ABD, Danimarka ve Güney Kore gibi 13 farklı ülkeden toplam 37 aktivist yer alıyor.

İsrail askerlerinin ilk müdahalede bulunduğu Sadabad teknesinde bulunan Hak-İş Başkanı Mahmut Aslan, olayları aktararak, "Sadabad gemisindeyiz. Siyonist katiller gemilerimize kadar yaklaştı. Jammer ile iletişimimizi kestiler, ancak tekrar iletişim sağladık. Gazze’ye doğru yolumuza devam ediyoruz. Arkadaşlarımız can yelekleriyle her türlü saldırıya hazır. Bu yönde Gazze’ye yürüyüşümüz sürüyor. Şartlar ne olursa olsun Gazzeli kardeşlerimizle buluşmak ve onlarla dayanışmamızı göstermek için yola devam ediyoruz. Aldığımız bilgiye göre, Kıbrıs açıklarında uluslararası sularda siyonistlerin saldırısına uğradık. Bazı gemilerdeki aktivist arkadaşlarımıza müdahale ettiklerini biliyoruz. Yola devam ediyoruz" şeklinde konuştu.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.