Adalet Bakanı Akın Gürlek, Nevşehir Ürgüp'te Çifte Cinayetin Aydınlatıldığını Duyurdu
Nevşehir Ürgüp ilçesinde 2016 yılında meydana gelen çifte cinayet, 10 yıl sonra aydınlatıldı. Adalet Bakanı Akın Gürlek, bu süreçte hiçbir suçun karanlıkta kalmayacağına vurgu yaptı.
Adalet Bakanı Akın Gürlek, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, hükümetin, özellikle faili meçhul dosyaların aydınlatılması konusunda kararlı bir irade sergilediğini belirtti. Gürlek, bu bağlamda "Adalet zamanaşımına uğramaz" ilkesinin yargı teşkilatı tarafından esas alındığını ve geçmişte karanlıkta kalmış olayların üzerine kararlılıkla gidildiğini ifade etti.
Bakan Gürlek, 2016 yılında Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı Mazı Köyü’nde Fatma ve İbrahim Teryaki’nin yaşamını yitirdiği cinayet dosyasının, Adalet Bakanlığı bünyesinde kurulan Faili Meçhul Suçları Araştırma Dairesi tarafından yeniden ele alındığını kaydetti. Yapılan titiz soruşturma sonucunda, cinayet 10 yıl sonra tüm yönleriyle aydınlatıldı.
Gerçekleştirilen detaylı çalışmalar, cinayetin aile içindeki kişilerce işlendiğini ortaya koydu. Gürlek, şüphelilerin daha önce dikkatleri başka yöne çekerek adli süreci manipüle etmeye çalıştıklarının da tespit edildiğini belirtti. Soruşturma kapsamında alınan ifadeler ve elde edilen deliller doğrultusunda cinayetin gerçek failinin tutuklandığını bildirdi.
Son olarak, soruşturmayı yürüten Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı ve Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı ile süreçte görev alan tüm personele teşekkür eden Gürlek, hukuk devletlerinde hiçbir suçlunun cezasız kalmayacağının altını çizdi.