Siyaset »

Mersin'de Şehit Aileleri ve Gazilere Yönelik Destek Projeleri Hız Kazanıyor

Mersin'de şehit aileleri ve gazilere destek sağlamak amacıyla yeni projeler hayata geçiriliyor. Başkan Seçer, "Şehit, gazi ve gazi ailelerimize büyük bir borcumuz var" dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, şehit aileleri ve gazilere yönelik olarak sosyal, kültürel ve psikososyal destek çalışmalarını artırmayı hedefliyor. Belediye Başkanı Vahap Seçer, şehit ve gazi aileleriyle ilişkilerin önemine vurgu yaparak, "Özel günlerinde ve ihtiyaçlarında yanlarında olmaya gayret ediyoruz" ifadelerini kullandı. Edinilen bilgilere göre, Mersin'de Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği ile iş birliği yapılarak bir hizmet binası tahsis edildi. Bu bina, şehit aileleri ve gazilere yönelik çeşitli etkinliklerin düzenlenmesi için kullanılacak.

İş Birliği ve Projeler

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Malul Gazi Mustafa Işık ve beraberindeki heyet, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i ziyaret etti. Ziyarette, şehit aileleri ve gazilere yönelik çalışmalar değerlendirildi. Mersin Büyükşehir Belediyesi ile dernek arasında imzalanan iş birliği protokolü çerçevesinde, sosyal destek çalışmalarının artırılması ve ortak projelerin güçlendirilmesi hedefleniyor. Ayrıca, Toroslar ilçesi Sağlık Mahallesi'nde bulunan Adnan Kahveci Parkı içerisindeki yaklaşık 100 metrekarelik alan, bu tür faaliyetler için tahsis edildi. Burada toplantılar, anma programları ve sosyal etkinlikler düzenlenecek.

Başkan Seçer'in Açıklamaları

Başkan Seçer, şehit aileleri ve gazilerin özel günlerinde her zaman yanlarında olduklarını belirtti. 408 şehit ailesi ve 879 gaziyle iletişim halinde olduklarını ifade eden Seçer, "Onlara büyük bir borcumuz var. Devletimiz, şehit ve gazilerine sahip çıkan bir anlayışa sahiptir. Biz de yerel yönetimler olarak görevimizi layıkıyla yerine getirmeye çalışıyoruz" dedi. Ayrıca, Türkiye’de ilk kez Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Şehit Aileleri ve Gazi Hizmetleri Şube Müdürlüğü kurulduğunu da aktardı.

KKTC ile İş Birliği Vurgusu

KKTC Malul Gaziler ve Şehit Aileleri Derneği Genel Başkanı Gürsel Benan, Türkiye'nin gücünün KKTC'yi de etkilediğini belirterek, "KKTC ve Türkiye’nin hiç ayrılmamasını savunuyoruz" dedi. Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Mersin Şube Başkanı Halit Şahin, bina temini için uzun süredir çaba gösterdiklerini ve Başkan Seçer’in desteğiyle işlemlerin hızlandığını ifade etti. Ziyaret, Başkan Seçer’e plaket takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.