Asayiş »

Mersin Tarsus'ta Gerçekleşen Silahlı Saldırılarda 6 Kişi Hayatını Kaybetti

Mersin Tarsus'ta yaşanan silahlı saldırılarda ölü sayısı 6'ya yükseldi. Olayda 8 kişi de yaralandı. Lokanta çalışanı Mehmet Han Topal, saldırı anını anlattı.

Mersin'in Tarsus ilçesinde gerçekleşen silahlı saldırılarda ölü sayısı artmaya devam ediyor. Edinilen bilgilere göre, Metin Ö. (37) isimli şahıs, Çamlıyayla ilçesi Darıpınarı Mahallesi'nde eski eşi Arzu Özden'i (32) silahla vurarak öldürdü. Olayın ardından, Metin Ö. 01 B 9171 plakalı aracıyla Tarsus'un Kadelli Dörtler Mahallesi'ndeki bir lokantaya gelerek burada silahlı saldırı gerçekleştirdi. Saldırıda lokanta sahibi Sabri Pan hastaneye kaldırılırken, iş yerinde çalışan Ahmet Ercan Can olay yerinde hayatını kaybetti. Saldırgan, daha sonra Kaburgediği Mahallesi'nde hayvan otlatan Yusuf Oktay'ı ve Yeniköy Mahallesi'ndeki bir akaryakıt istasyonunda da tır şoförü Abdullah Koca'yı vurup öldürdü. İstasyonda ayrıca, pompacı Gökay Sefiloğlu'nun da yaşamını yitirdiği belirlendi. Şüphelinin saldırıları sırasında güzergah üzerinde bulunan 8 kişi de yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla Tarsus Devlet Hastanesi ve çevresindeki hastanelere kaldırıldı.

Şüpheli Aracının Bulunduğu, Yakalama Çalışmaları Devam Ediyor

Yaşanan olaylar sonrasında 6 kişinin hayatını kaybettiği ve 8 kişinin yaralandığı vahşetin ardından şüphelinin yakalanması için bölgeye çok sayıda jandarma ekibi sevk edildi. Helikopter destekli operasyonlar sürerken, Metin Ö.’nün kaçtığı 01 B 9171 plakalı otomobil Karakütük Mahallesi yakınlarında bulundu. Şüphelinin ormanlık alana kaçtığı düşünülüyor ve yakalama çalışmaları devam ediyor.

Olayda yaralanan lokanta çalışanı Mehmet Han Topal, yaşanan dehşeti anlattı. Topal, "Dükkanda çalışıyorduk, paket servis hazırlıyordum. Metin ağabey dükkana girdi. Hiçbir tepki vermedi. Sonra birden tabancayı çıkardı. Ben yere eğiliyordum, bana ateş etti. Kulağımın yanından geçti. Sabri ağabeye de ateş etti. Sonra ben can havliyle dışarı fırladım ve arkadaşlara haber verdim" şeklinde konuştu.

Öte yandan, olayda hayatını kaybedenlerin cenazeleri Tarsus Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.