Şırnak Cizre'de Cizre Barajı Projesi Kapsamında Sulama Sistemi Hayata Geçirilecek
AK Parti Şırnak Milletvekili Arslan Tatar, Cizre Barajı Projesi'nde sulama sisteminin devreye alınacağını duyurdu.
Şırnak’ın Cizre ilçesinde devam eden Cizre Barajı Projesi ile ilgili çalışmalar hızla ilerliyor. AK Parti Şırnak Milletvekili Arslan Tatar, Cizre Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar ile birlikte baraj sahasında incelemelerde bulunarak, projedeki güncel durumu yetkililerden öğrendi. Tatar, Cizre Barajı’nın bölgenin en önemli projelerinden biri olduğunu vurguladı ve çalışmalarda kaydedilen ilerlemeden memnuniyetini dile getirdi.
Tatar, "Cizre’mize bereket, Şırnak’ımıza güç katacak bu yatırımın planlanan takvim doğrultusunda ilerlemesi bizleri sevindiriyor" şeklinde konuştu. Ayrıca, halkın en çok merak ettiği konu olan sulama projesinin de hayata geçirileceğini belirterek, "Cizre Barajı’nın yapılacağı alandayız ve bu projeye büyük emek harcandı. Yaklaşık 50 yıldır gündemde olan bir projeden bahsediyoruz. Sayın bakanlarımızın destekleriyle süreç hızlandı. Özellikle vatandaşların sulama konusunda beklentileri vardı. Şimdi bu müjdeyi veriyoruz, sulama projesini de hayata geçiriyoruz." ifadelerini kullandı.
Tatar, konuyu yakında Meclis gündemine taşıyacaklarını belirtti ve Cizre halkına hayırlı olsun dileklerini iletti. Bu projenin, bölgenin tarımsal potansiyelinin artırılmasında önemli bir rol oynaması bekleniyor. Cizre Barajı’nın tamamlanmasıyla birlikte sulama imkanlarının artması, bölgedeki tarımsal faaliyetlerin de gelişmesine katkı sağlayacak.