Ankara'da 19 Mayıs'ta Genç Sanatçılarla Bir Araya Gelen Bakan Ersoy, Cam Mozaik Projesini İnceledi
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde genç sanatçılarla bir araya geldi.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Ankara'daki bakanlıkta genç sanatçılarla buluştu. Etkinlik, Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Yaşayan Miras Gençlik Şöleni’ kapsamında gerçekleştirildi. Çankırı Selahattin İnal Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri, etkinlikte hazırladıkları cam mozaik Türk bayrağını Bakan Ersoy’a sundu.
Ersoy, Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı Cam Sanatçısı Sertaç Bayraktar’ın rehberliğinde öğrencilerin eserin yapım süreci hakkında bilgi alarak cam mozaik tekniğinin uygulanışını dikkatle inceledi. Çalışmanın hangi aşamalardan geçtiğini ve öğrencilerin projeye nasıl katkıda bulunduğunu sordu.
Bakan Ersoy, gençlerle sohbet ederek onların okul hayatları, sanata olan ilgileri ve gelecekteki hedefleri hakkında görüş alışverişinde bulundu. Ayrıca, öğrencilere ilerleyen dönemde yeni projeler üzerinde çalışmayı düşünüp düşünmeyeceklerini ve bu çalışmaların bireysel mi yoksa ekip halinde mi yürütüldüğünü de sordu.
Etkinlikte, geleneksel sanatların genç kuşaklar tarafından yaşatılması gerektiğine vurgu yapıldı. Kültürel mirasın korunması ve gelecek nesillere aktarılması üzerine yapılacak çalışmaların gençlerin katkısıyla daha da güçleneceği ifade edildi.
Programa, Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürü Selim Terzi, Çankırı Selahattin İnal Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü İbrahim Gökmen, Cam Sanatçısı Sertaç Bayraktar ile öğrenciler Şerifenur Ceyhan, Aylin Coşkun, Hikmet Emin Demirci ve Yasin Yalçın katıldı.