Bursa Mustafakemalpaşa'da Su Seviyesi Yükselince 4 Kişi Mahsur Kaldı
Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde baraj kapaklarının açılması sonucu dere yatağında su seviyesi yükseldi. 4 kişi mahsur kaldı, AFAD ve kurtarma ekipleri tarafından kurtarıldı.
Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Karaorman Mahallesi yakınlarında, gece saatlerinde meydana gelen olayda, M.S. (52), O.B. (36), E.K. (36) ve A.S. (51) isimli dört kişi, baraj kapaklarının açılmasıyla birlikte aniden yükselen su seviyesinin etkisiyle mahsur kaldı. Edinilen bilgiye göre, dere yatağında oluşan bu tehlikeli durum, vatandaşların korku dolu anlar yaşamasına neden oldu.
Durumun fark edilmesi üzerine, olay yerine AFAD ve diğer kurtarma ekipleri hızla yönlendirildi. Ekipler, su seviyesi yükselen bölgeye ulaşmak için yoğun bir çaba göstererek, gece boyunca çalışmalarını sürdürdü. Mahsur kalan dört kişi, saat 04.20 sularında AFAD ekipleri ile yapılan ortak çalışmalar sonucunda güvenli bir şekilde kurtarıldı.
Olayın ardından, bölgedeki su seviyesinin kontrol altına alınmasına yönelik incelemeler başlatıldı. Yetkililer, baraj kapaklarının açılması nedeniyle meydana gelen bu durumun bir daha yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınacağını belirtti.