Yerel »

Ankara Gölbaşı'nda Mogan Gölü'ne Atık Su Deşarjı Nedeniyle 1.6 Milyon Lira Ceza Kesildi

Ankara Gölbaşı'nda bulunan Mogan Gölü’ne atık su deşarjı nedeniyle Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne 1 milyon 678 bin lira ceza uygulandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekipleri, yapılan ihbarlar üzerine Mogan Gölü’ne yağmur suyu hattı aracılığıyla atık su deşarjı gerçekleştirildiğini belirledi. Yapılan incelemelerde, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Mogan Parkı'nın tenis kortlarının yanındaki yağmur suyu hattından Hacılar Mahallesi’nde köprü inşaatı esnasında oluşan atık suların arıtılmadan göle yönlendirildiği tespit edildi. Gölün Özel Çevre Koruma Bölgesi olması nedeniyle bu eylem için 2 katı yaptırım uygulanarak 1 milyon 678 bin lira idari ceza kesildi. Ayrıca, sorumlular hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu.

Mogan Gölü’nde Temizlik Çalışmaları

Geçmişte kirlilik ve kötü koku sorunlarıyla gündeme gelen Mogan Gölü, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın ortak yürüttüğü "Mogan Gölü Dip Çamuru Temizleme Projesi" sayesinde önemli bir temizlik sürecinden geçmişti. Bu proje kapsamında gölden 3 milyon 500 bin metreküp dip çamuru çıkarılmıştı. Bakanlık ekipleri, Özel Çevre Koruma bölgesi sınırları içindeki gölde denetimlerini sürdürüyor.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.