Çorum Merkez'de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Etkinlikleri Coşkuyla Gerçekleştirildi
Çorum'da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerle kutlandı.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Çorum ve Alaca ilçelerinde sabah saatlerinde Atatürk Anıtı’nda düzenlenen bir törenle başladı. Törende, Gençlik ve Spor İl Müdürü anıta çelenk sunarak saygı duruşunda bulundu. Ardından, İstiklal Marşı eşliğinde Türk bayrağı göndere çekildi. Kadeş Barış Meydanı’nda ise Çorum Valisi ve Belediye Başkanı, gençlerin ve halkın bayramını kutladı. Gençlik ve Spor İl Müdürü, günün anlamını belirten bir konuşma yaptı ve etkinlikler görsel bir şölene dönüştü. Meydanı dolduran kalabalık, halk oyunları, güreş, judo, karate ve kick boks gösterilerini ilgiyle izledi. Ayrıca Milli Mücadele Oratoryosu ve Mehteran Takımı konseri alandaki coşkuyu artırdı. Endonezya yöresel halk oyunları ve Jandarma Komando Bölük Komutanlığı'nın gösterileri ise izleyenlerden büyük beğeni topladı.
19 Mayıs kutlamaları, Dünya ve Avrupa Gençler Şampiyonalarında ödül kazanan sporculara ödüllerinin verilmesi ve Çorum Belediyesi Bando Takımı'nın gösterisi ile sona erdi.
Programda konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Dalkıran, "Türk milletinin bağımsızlık umutlarının inanca dönüştüğü, kurtuluş ateşinin yakıldığı günün adıdır 19 Mayıs. Biliyoruz ki tarihimiz zaferlerle doludur. Bu zaferlerin temelinde vatan sevgisi, manevi değerlerimiz ve özgürlük aşkımız yatmaktadır" şeklinde açıklamalarda bulundu.
Programa, Çorum Valisi Ali Çalgan, Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, İl Jandarma Komutanı Kubilay Ayvaz, İl Emniyet Müdürü Arif Pehlivan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Dalkıran ile çok sayıda vatandaş katıldı.