MHP Antalya Milletvekili Hilmi Durgun, TFF'ye temiz futbol için çağrıda bulundu.
MHP'li Hilmi Durgun, Kasımpaşa ve Eyüpspor'un kayyım yönetimine devredilmesiyle ilgili TFF'ye mevzuatın uygulanması gerektiğini belirtti. Durgun, temiz futbolun ancak adaletle sağlanabileceğini ifade etti.
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
MHP Antalya Milletvekili Hilmi Durgun, yaptığı yazılı açıklamada, Trendyol Süper Lig'de mücadele eden Kasımpaşa ve Eyüpspor'un TMSF yönetimine geçtiğini duyurdu. Kasımpaşa'nın 30 Eylül 2025 ile 5 Şubat 2026 tarihleri arasında kayyım tarafından yönetildiğini belirten Durgun, Eyüpspor'un ise 16 Ocak 2026 tarihinden itibaren kayyım yönetiminde olduğunu ifade etti.
Durgun, iki kulübün aynı kurum tarafından yönetilmesinin Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) mevzuatına aykırı olduğunu, bu durumun müsabakaların dürüstlüğünü tehlikeye atabileceğini vurguladı. Bu nedenle, TFF'nin mevzuata uygun hareket ederek gereken önlemleri alması gerektiğini dile getirdi.
Ayrıca, UEFA ve FIFA'nın da benzer kurallar getirdiğine dikkat çeken Durgun, "TFF, mevzuata uygun şekilde, aynı kurum tarafından yönetilen bu iki kulüp için de gerekli adımları atmalıdır" dedi. Antalyaspor taraftarı olduğunu belirten Durgun, konunun sonuna kadar takipçisi olacağını ifade ederek, "Temiz futbol, adaletle olur" sözleriyle durumu özetledi.