Güncel »

Bursa'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Bursa'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Hüdavendigar Kent Parkı'nda düzenlenen etkinliklerde, gençler eğlenceli aktivitelerle dolu bir gün yaşadı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Türkiye'nin dört bir yanında olduğu gibi Bursa'da da coşkuyla kutlandı. Bursa Büyükşehir Belediyesi, etkinlikleri "Gençliğin Gücüyle" temasıyla organize etti. 18 ve 19 Mayıs tarihlerinde Hüdavendigar Kent Parkı'nda gerçekleştirilen etkinliklerin ilk gününde gençler, "Genç Sahne" adı verilen platformda performans sergileyerek dinleyicilerden büyük alkış aldı. Kendi besteledikleri şarkıları başarıyla seslendiren gençler, vatandaşlara keyifli anlar yaşattı.

Gün boyu süren eğlenceler

Etkinliklerin ikinci günü, Bursalıların yoğun ilgisiyle karşılandı. Katılımcılar, eğlence alanları, spor turnuvaları, atölye çalışmaları ve sinema gibi birçok aktiviteye katıldılar. Gençler, yeteneklerini sergilemenin yanı sıra, 19 Mayıs coşkusunu birlikte yaşadılar. Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şahin Biba, etkinlik alanını ziyaret ederek gençlerle bir araya geldi ve onlarla oyunlar oynadı. Biba, gençlerin gelecekle ilgili sorularını yanıtlayarak, onlara destek verdi.

"19 Mayıs, Gençliğe Duyulan Güvenin İfadesidir"

Oğuzhan Koç konserinden önce sahneye çıkan Başkan Vekili Şahin Biba, birlikte olmanın mutluluğunu dile getirdi. Gençlerin enerjisi ve coşkusuyla meydanın dolup taştığını belirten Biba, "Bugün, milletimizin bağımsızlık mücadelesinin simgesi olan anlamlı bir günü hep birlikte yaşıyoruz. 19 Mayıs, gençliğe duyulan güvenin ve geleceğe olan inancın güçlü bir ifadesidir." diyerek bayramı kutladı.

"Teknoloji Üreten Bir Nesil Görüyoruz"

Gençliğin, Türk toplumunun en büyük gücü olduğunu vurgulayan Başkan Vekili Biba, gençlerin bugünün söz sahibi olduklarını ifade etti. Teknoloji üreten bir nesil görüldüğünü belirten Biba, "Türkiye, artık kendi otomobilini üreten ve savunma sanayisinde örnek olan büyük bir ülkedir. Gençlerimizin gösterdiği ilgi bunun en güzel örneğidir." dedi.

"Gençlerimizi Geleceğe Donanımlı Hazırlamalıyız"

Büyük başarılara ulaşmanın azimle mümkün olduğunu belirten Başkan Vekili Biba, gençleri üreten, araştıran ve geleceğe yön veren bir güç olarak gördüklerini vurguladı. "Güçlü bir toplum ve Türkiye, ahlaklı ve hedefleri olan bir gençlikle mümkündür." diyen Biba, gençliğin yanında durarak aile değerlerine, dayanışmaya ve milli değerlere sahip çıkmanın önemine dikkat çekti. "Bu ülkenin umudu sizlersiniz." diyerek konuşmasına devam etti.

Oğuzhan Koç konseriyle coşku doruğa ulaştı

Başkan Vekili Şahin Biba, konuşmasının ardından gençleri Türk bayrakları ile selamladı ve Oğuzhan Koç sahneye çıkarak sevilen eserlerini seslendirdi. Gençler, şarkılara hep bir ağızdan eşlik etti. Oğuzhan Koç, Bursa'da olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.