İstanbul Şişli'de TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Krizlere Dikkat Çekti
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, İstanbul Şişli'de bir otelde gerçekleştirilen sempozyumda dikkat çeken açıklamalarda bulundu. "Çağdaşlaşma: Küresel Karşılaştırmalar ve Alternatif Arayışlar Işığında Türk Modernleşmesi" temalı etkinlikte, Kurtulmuş, açılış konuşmasında dünya genelinde yaşanan sorunlara ve bunların çözüm yollarına değindi. Sempozyum, uzman akademisyenlerin katılımıyla iki gün boyunca devam edecek.
Yaşanan Zorluklar ve İnsanlık Krizleri
Kurtulmuş, dünyanın tarihsel olarak en zorlu dönemlerinden birinden geçtiğini vurguladı. "Gerçekten zor bir zamandan geçiyoruz" diyerek, savaşlar, çatışmalar ve çevresel sorunlar gibi konulara dikkat çekti. Ayrıca, uluslararası göçmen krizinin de önemli bir mesele olduğunu belirtti. Bu sorunların üstesinden gelinmesinin, insanın niyeti ve çabası ile mümkün olabileceğini ifade etti.
Türk Modernleşmesinin Önemi
Kurtulmuş, Türk modernleşmesinin en kritik unsurlarından birinin demokrasi olduğunu dile getirdi. Bu süreçte kazanılan değerlerin korunmasının gerekliliğine vurgu yaptı. Türkiye’nin demokratik geçmişine ve karşılaşılan zorluklara atıfta bulunarak, demokrasiye yönelmenin millet ve devletin birleşmesine katkı sağladığını belirtti. "Demokrasimizi göz bebeğimiz gibi korumak zorundayız" şeklinde konuştu.
Uluslararası Sorunlar ve Çözüm Önerileri
Kurtulmuş, "Filistin’de, Gazze’de hakkın ve hukukun nasıl sağlanacağı; barbar İsrail yönetiminin durdurulması, Türkiye’nin meselesidir" diyerek, çevre tahribatı ve iklim krizlerinin çözümünün Türkiye'nin aydınlarının sorumluluğunda olduğunu kaydetti. "Köklerimize sağlam basarak yolumuza devam edeceğiz" ifadesini kullandı.
Etkinlik, program kapsamındaki fotoğraf çekimleri ile devam ederken, katılımcılara sorular da yöneltildi.