Asayiş »

Kırşehir Kaman ilçesinde etkili olan sağanak yağış, sele neden oldu.

Kırşehir'in Kaman ilçesinde yaşanan sağanak yağış, Bayramözü köyünde sele dönüşerek birçok arı kovanına zarar verdi. Sel nedeniyle yaklaşık 150 arı kovanının etkilenmiş olduğu bildirildi.

Edinilen bilgilere göre, Kaman ilçesine bağlı Bayramözü köyünde etkili olan yoğun yağış, aniden sel olayına dönüştü. Bu durum, bölgedeki arı kovanlarının büyük bir kısmının kullanılamaz hale gelmesine yol açtı. Sel sularının sürüklediği kovanların durumu, arıcılar için büyük bir kayıpla sonuçlandı.

Olayın ardından, Kırşehir İl Genel Meclis Başkanı Kamil Avşaroğlu, bölgede incelemelerin başlatıldığını duyurdu. Yağışın etkisinin azalmasının ardından, ilgili ekipler selin neden olduğu hasarı tespit etmek için çalışmalarına başladı. Ekiplerin, arı kovanlarının zararını en aza indirmek amacıyla hızlı bir şekilde müdahale ettiği bilgisi verildi.

Yetkililer, bu tür doğal afetlerin önlenmesi ve zararların azaltılması için gerekli önlemlerin alınması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, selin etkilediği alanlarda tarımsal çalışmalara da dikkat edilmesi gerektiği ifade edildi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.