İstanbul'da Devam Eden Dava Sürecinde Serhat Kapki, Suçlamaları Reddetti
İstanbul'da devam eden "Ekrem İmamoğlu Çıkar Amaçlı Suç Örgütü" davasında tutuklu sanık Serhat Kapki, aleyhindeki suçlamaları reddederek, yeterli delil olmadığını belirtti.
İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen "Ekrem İmamoğlu Çıkar Amaçlı Suç Örgütü" davasının 40. oturumunda, tutuklu sanık Serhat Kapki savunma yaptı. Kapki, yaptığı açıklamada, "Suçlamalara dair aleyhimde tek bir delil yok. 11 aydır cezaevindeyim. Örgüte yardım suçlamasını kesinlikle reddediyorum. Sadece Murat Kapki’nin kardeşi olduğum için bu durumda olduğumu düşünüyorum. Abime baskı yapmak amacıyla benim üzerimden bir kurgu oluşturulmuş. Para aklama suçlamasıyla da karşı karşıyayım. Ancak adımın geçtiği bir evrak yok, somut bir tespit yok. Ticari faaliyetlerimiz ve tüm işlemlerimiz incelenebilir. Ben sadece beyanla tutukluyum. Suç işlediğime dair herhangi bir somut delil veya vergi raporu yoktur. Tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum," ifadelerini kullandı.
Duruşma, Serhat Kapki’nin çapraz sorgusu için yarına ertelendi. Bu süreçte, Kapki’nin açıklamaları ve mahkeme tutumunun nasıl şekilleneceği merakla bekleniyor.