Kültür Sanat »

Erzincan Merkez'de Gençler İçin Düzenlenen Manevi Sinema Etkinliği

Erzincan Merkez'de gerçekleştirilen etkinlikte gençler, Çağrı filmi ile Asr-ı Saadet dönemine yolculuk yaptı. Etkinlik, gençlerin manevi değerlere yönelmesini hedefliyor.

Erzincan İl Müftülüğü tarafından başlatılan "Siyervizyon" projesi çerçevesinde, lise ve üniversite öğrencileri için manevi sinema etkinliği düzenlendi. Bu kapsamda gerçekleştirilen ilk etkinlik yoğun bir katılımla tamamlandı. Diyanet İşleri Başkanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından onaylanan projeye katılan öğrenciler, Çağrı filmini izleyerek İslam’ın doğuşunu, Mekke dönemindeki mücadeleleri ve Medine’deki Asr-ı Saadet iklimini deneyimleme fırsatı buldular.

Etkinliğe ilişkin açıklamalarda bulunan Erzincan İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu, gençlerin milli ve manevi değerlerle buluşmasını sağlamak amacıyla yapılan projeye gösterilen ilginin kendilerini sevindirdiğini ifade etti. İl Müftü Yardımcısı Semiha Keleş’in koordinasyonunda yürütülen programda, film gösterimi sırasında gençler cemaatle namaz kıldılar ve etkinlikte gönüllüler tarafından hazırlanan ikramlar katılımcılara sunuldu.

Etkinliğin sonunda düzenlenen çekilişlerde öğrencilere çeşitli hediyeler ve ücretsiz kitaplar dağıtıldı. Programa katılan öğrenciler, etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirerek benzer kültürel faaliyetlerin devam etmesini talep ettiler.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.