Güncel »

İzmir Seferihisar'da Düzenlenen EFES-2026 Tatbikatı'nın Gündüz Safhası Başladı

İzmir Seferihisar'da gerçekleştirilen EFES-2026 Tatbikatı'nın gündüz safhası, TB-3 SİHA'nın kalkışıyla başladı. Tatbikata katılan 50 ülkeden 10 binden fazla personel, gözlemci olarak yer alıyor.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Türkiye'nin ev sahipliğinde, Ege Ordusu Komutanlığı tarafından düzenlenen EFES-2026 Birleşik, Müşterek, Fiili Atışlı Arazi Tatbikatı devam etmekte. Tatbikatın Seçkin Gözlemci Günü'nün gündüz safhası, TB-3 Silahlı İnsansız Hava Aracı’nın (SİHA) TCG Anadolu gemisinden havalanmasıyla start aldı.

İzmir'in Seferihisar ilçesindeki Doğanbey Atışlı Tatbikat Bölgesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı etkinlik, geniş bir katılımla gerçekleştiriliyor. Tatbikata, milli unsurlarla birlikte 50 ülkeden gelen gözlemciler ve birlikler dahil olmak üzere toplamda 10 binden fazla personel katılmakta.

Öte yandan, EFES-2026 Tatbikatı'nın önceki geceki nefes kesen safhası başarıyla tamamlanmıştı. Gündüz safhası ise planlanan senaryolar çerçevesinde devam ediyor.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.