Kocasinan Kayseri'de Modern Kurban Kesim Tesisi 13. Yılında Hizmete Açılıyor
Kocasinan Belediyesi'nin modern kurban kesim tesisi, bu yıl 13. kez hijyenik hizmet sunmaya hazırlanıyor. Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, vatandaşların sağlıklı bir şekilde kurban kesimini gerçekleştirebilmeleri için tüm tedbirlerin alındığını belirtti.
Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kurban Bayramı öncesinde Erkilet Bülbülpınarı Kurban Kesim Tesisi'nde incelemelerde bulundu. Başkan, "Bütün çabamız hemşerilerimizin sağlıklı bir şekilde kurban kesimini yapabilmeleridir" ifadelerini kullandı. Hijyen çalışmalarının devam ettiği tesiste, belediye ekipleri tarafından başarıyla bir deneme kesimi gerçekleştirildi. Bu kesimle elde edilen et, bayramın ilk günü alanda bulunan vatandaşlara ikram edilecek.
Kocasinan Belediyesi Kurban Yakalama Timi, alanda hem hedef atışları hem de eğitimlerine devam ediyor. Başkan Çolakbayrakdar, kurban bayramında hijyen ve hayvan sağlığına büyük önem verdiklerini dile getirerek, "Bu yıl 13. kez vatandaşlarımız kurbanlarını burada kesip, hijyenik bir ortamda etlerini alacaklar" dedi. Ayrıca, kesim alanının çevresinin temiz tutulması için belediye ekiplerinin çalışmalara devam edeceğini vurguladı. Başkan, "Kurban ibadetinin sağlıklı ve huzurlu bir ortamda yapılabilmesi için gerekli önlemleri alıyoruz" ifadelerini ekledi.
Kayseri Tarım İl Müdürü Bülent Saklav da, "Kurban Bayramı boyunca yaklaşık 173 veteriner hekimimizle sahada olacağız" diyerek, vatandaşların sağlıklı bir bayram geçirmesi için tüm tedbirlerin alındığını belirtti. Saklav, kurban satış noktalarında ve geçici kesim yerlerinde denetimlerin sürdüğünü ifade etti. Ayrıca, Tarım Cebimde uygulaması ile vatandaşların satın aldıkları kurbanların sağlık durumlarına dair bilgi alabileceklerini hatırlattı. Bu uygulamanın, hayvanların geçmişi hakkında bilgi edinmek açısından önemli olduğunu vurguladı.
Kayseri Veteriner Hekimler Odası Başkanı Akgün Ergül de, halk sağlığı açısından tüberküloz hastalığına dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. Ergül, ruhsatlı kesim yerlerinde hayvanların kesilmesinin daha güvenli olduğunu ve bu sayede sağlık sorunlarının önlenebileceğini söyledi. Tesiste yapılan incelemelere Kayseri Tarım İl Müdürü ve Veteriner Hekimler Odası Başkanı da katıldı.