Karabük'te Genç Boksörler Milli Takıma Girmeyi Hedefliyor
Karabük'teki genç boksörler, milli takıma katılma hedefleri doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor. Okul Sporları Gençler B Boks Türkiye Şampiyonası’ndan dönen sporcular, başarılarını daha da ileriye taşımak istiyor.
Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Kulübü bünyesindeki genç sporcular, milli takıma katılmak amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 11-17 Mayıs tarihleri arasında Bayburt'ta düzenlenen Okul Sporları Gençler B Boks Türkiye Şampiyonası’ndan dönen sporcular, elde ettikleri başarılarla dikkat çekiyor. 46 kilogramda Kübra Sepetci Türkiye ikincisi, 50 kilogramda Berra Su Değirmenciler Türkiye üçüncüsü, 80 kilogramda ise Zümranur Feyza Göktaş Türkiye üçüncüsü olarak madalya kazandı.
Türkiye üçüncülüğü elde eden 15 yaşındaki Berra Su Değirmenciler, Karabük Kıymet Mustafa Yazıcı Anadolu Lisesi'nde eğitim görüyor. İki yıl önce kardeşinin spora yazılması sırasında antrenörü ile tanışarak boksa başlayan Değirmenciler, bu süreçte elde ettiği başarıların kendisi için büyük bir gurur kaynağı olduğunu ifade etti. “Orada Türkiye üçüncüsü oldum. Hem antrenörüm hem de kendimi gururlandırmak açısından çok mutlu oldum. Milli sporcu olma amacına da bir adım daha yaklaştığım için kendimle de gururlandım. İlk olarak milli sporcu olup daha sonra uluslararası şampiyonalarda ülkemin bayrağını dalgalandırma hedeflerim var” şeklinde konuştu.
Demir Çelik Anadolu Lisesi öğrencisi 15 yaşındaki Meva Ebrar Bulut, boksa geçen yaz arkadaş tavsiyesiyle başladığını belirterek, “Pes etmek yok. Aynı şekilde çalışmaya devam edeceğim. Hedefim Amasya’da yapılacak olan Türkiye Şampiyonası’nda kürsüye çıkıp birinci olmak. İleride ailemi ve antrenörümü gururlandırmak istiyorum” dedi. Hem okulu hem de spor hayatını yürütmenin zorluğuna değinen Bulut, “Benim bir hedefim var; ileride milli sporcu olmak istiyorum. Arkadaşlarıma da bu şekilde söylüyorum. Arkadaşlarım ve ailem de beni destekliyor” diye ekledi.
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Kulübü ve Türkiye Boks Federasyonu U15 Milli Takım Antrenörü Eda Yenilmez, iki yıl önce kurulan takımlarında 50’ye yakın sporcu bulunduğunu ifade etti. “Geçen sene de takımımızda Türkiye üçüncüsü ve Türkiye ikincisi çıkardık. Bu sene de şampiyonadan yeni döndük. Bir Türkiye ikincimiz ve iki tane Türkiye üçüncümüz oldu. İlimize döndük. Önümüzde müsabakalarımız var ve çalışmalarımız devam ediyor” şeklinde açıklamalarda bulundu.
Yenilmez, kendisinin de eski bir milli boksör olduğunu, yaşadığı sakatlığın ardından antrenörlüğe devam ettiğini belirterek, öğrencilerin kendisini rol model aldığını vurguladı. “Şu ana kadar verimli gidiyoruz. İlk katıldığımız turnuvada bunun verimini aldığımızı düşünüyorum. Takımımızın daha da iyi olacağına inancım tam. Her sene olduğu gibi bu sene de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün yaz spor okullarına katılan sporcularımızdan oluşan bir takım kurduk. Sporculuk hayatımın olmasından kaynaklı çocuklar rol model olarak gördükleri için boksa daha fazla katılım sağlıyorlar” ifadelerini kullandı.
Antrenör Eda Yenilmez, verdiği desteklerden ötürü Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven ve Spor Hizmetleri İl Müdürü İsmail Özcan başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.