İstanbul Ümraniye'de 38 Bin 500 Öğrencinin Katıldığı Geleneksel Spor Oyunları Tamamlandı
Ümraniye'de düzenlenen Geleneksel Spor Oyunları, 38 bin 500 öğrencinin katılımıyla sona erdi. Ödül töreninde konuşan Belediye Başkanı, tüm katılımcıları şampiyon olarak değerlendirdi.
Ümraniye Belediyesi, İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen "18. Geleneksel Spor Oyunları Şehit Polis Şeyda Yılmaz Sezonu", ödül töreni ile tamamlandı. Törende, sporculara ödüllerini takdim eden Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, "Müsabakalara katılan tüm öğrenciler benim için şampiyondur" açıklamasında bulundu.
Yaklaşık altı ay süren bu organizasyona, Ümraniye'deki resmi ve özel 172 okuldan toplam 38 bin 500 öğrenci katıldı. Öğrenciler, futbol, basketbol, voleybol, karate, yüzme ve atletizm gibi 15 farklı branşta müsabakalara katılarak büyük bir heyecan yaşadı. Toplamda 2 bin 560 takımın yer aldığı spor oyunlarında 2 bin 953 müsabaka gerçekleştirildi. Ümraniye'deki spor salonları ve tesisler, organizasyon süresince müsabakalara ev sahipliği yaptı. Kapanış programında, dereceye giren sporculara toplam 307 kupa ve 4 bin 290 madalya verildi. Ayrıca programda yer alan akrobasi, çember ve "Demir Adamlar" gösterileri, katılımcılardan yoğun ilgi gördü.
Ödül töreninde konuşan Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, "İçinizde derece kazanan başarılı sporcularımız oldu. Ancak müsabakalara katılan tüm öğrenciler benim için şampiyondur. Spor yapan genç başımızın tacıdır. Çocuklarımızın sporla büyümesi ve daha modern alanlarda spor yapabilmesi için çalışmalarımıza devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.