Asayiş »

Tunceli'de Gülistan Doku Soruşturmasında Umut Altaş'ın İfade Ettiği Noktalar Görüntülendi

Tunceli'de kaybolan Gülistan Doku soruşturmasında, firari Umut Altaş'ın belirttiği yerler görüntülendi. Altaş, cesedin gömülebileceği noktaları işaret etti.

Tunceli'de 5 Ocak 2020 tarihinden bu yana kayıp olan Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2. sınıf öğrencisi Gülistan Doku'nun soruşturması devam ediyor. Bu kapsamda gözaltına alınan 15 şüpheliden 12'si tutuklandı, 3'ü hakkında ise adli kontrol kararı verildi. Firari şüpheli Umut Altaş hakkında ise Interpol tarafından kırmızı bülten çıkarıldı.

Umut Altaş, ilk kez bir televizyon kanalında konuştu. Açıklamalarında Türkay Sonel'in cinayeti valilik konutunda kendisine itiraf ettiğini söyledi. "O zamanlar saftım. Türkay bana bu cinayeti kendisinin işlediği yönünde bir not da bıraktı. Konutta bana, ‘Çok bağırıyordu, ben de sıktım’ dedi. Hatta araçtayken cinayet silahına dokundum. Ben bu olayın artık çözülmesini istiyorum," dedi.

Altaş, tahminlerini paylaşarak "Viyadükte öldürmüştür, ardından koruma Şükrü’yü aramıştır. Oradan bir ‘Santa Fe’ marka araçla cesedi götürmüşlerdir diye düşünüyorum. Zaten o korumanın her şeyini yapıyordu, valinin korumasıydı. Tam adam gömecek biriydi, yüzünde seri katil tipi var," ifadesini kullandı.

Altaş, cesedin tam yerini bilmediğini belirtmesine rağmen, üniversite, Aktuluk Mahallesi ve Bayraktepe mevkiindeki su arıtma tesisi yanındaki çöplük alana bakılması gerektiğini vurguladı.

Soruşturma çerçevesinde, ekiplerin çalışmaları devam ederken, Altaş'ın işaret ettiği noktalar tek tek görüntülendi. Bu gelişmeler, soruşturmanın seyrini etkilemesi bekleniyor.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.