Ekonomi »

Zonguldak'ta 2026 Yılı İlk Çeyreğinde Bin 158 Daireye Ruhsat Verildi

Zonguldak'ta 2026 yılı Ocak-Mart döneminde, belediyelerce bin 158 daireye yapı ruhsatı verildi. Bu durum, şehrin inşaat sektöründe önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Zonguldak'ta, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan veriler doğrultusunda, 2026 yılının ilk çeyreğinde yapı ruhsatı verilen daire sayısı bin 158 olarak belirlendi. Bu rakam, önceki yılın aynı dönemine göre önemli bir artış gösteriyor. Özellikle, Türkiye genelinde yapı ruhsatı verilen binaların yüzölçümünde geçen yıla oranla yüzde 26,1'lik bir artış yaşandı. Ülke genelinde ise toplamda 232 bin 252 daireye yapı ruhsatı verildiği açıklandı. Zonguldak'ta 2025 yılında yapı izin belgesi verilen daire sayısı ise 4 bin 754 olarak kaydedildi. Bu veriler, Zonguldak'ın inşaat sektöründeki hareketliliğini ve gelişimini ortaya koyuyor.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.