Asayiş »

Elazığ Merkez'de Tıbbi Atık Yönetmeliğine Aykırı Faaliyet Nedeniyle 47 Milyon TL Ceza Kesildi

Elazığ'da tıbbi atıkları mevzuata aykırı şekilde yakarak bertaraf eden bir özel hastaneye 47 milyon 206 bin 354 TL ceza uygulandı.

Elazığ Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü’ne, Elazığ Belediye Başkanlığı tarafından iletilen bilgiler doğrultusunda gerçekleştirilen denetimlerin sonuçları açıklandı. Denetimlerde, hastanenin faaliyetlerinden kaynaklanan tıbbi atıkların mevzuat hükümlerine aykırı biçimde taşınıp yakıldığı ve uygun bertaraf yöntemlerinin uygulanmadığı tespit edildi. Bu durumun insan sağlığı ve çevre açısından yüksek risk taşıdığı belirtildi. Özellikle bulaşıcı hastalıkların yayılma riski ve çevresel etkilerin telafisi güç sonuçlar doğurabileceği vurgulandı. Bu nedenlerle, Elazığ'da faaliyet gösteren özel bir sağlık kuruluşuna, 2872 Sayılı Çevre Kanunu’nun 20’nci maddesi gereğince 47 milyon 206 bin 354,50 TL idari para cezası kesildi. Valilik, çevre ve halk sağlığının korunmasına yönelik denetimlerin ilgili kurumlarla işbirliği içerisinde kararlılıkla sürdürüleceğini ifade etti.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.