Eğitim »

Gaziantep SANKO Okulları HACKIDHON 2026'da Türkiye İkincisi Oldu

SANKO Okulları, HACKIDHON 2026 yarışmasında Türkiye ikinciliği elde etti. Öğrenciler, problem çözme ve yapay zeka konularında yeteneklerini sergiledi.

SANKO Okulları, Bilişim Garajı tarafından düzenlenen HACKIDHON 2026 yarışmasında Türkiye ikincisi olarak önemli bir başarıya imza attı. Bu organizasyona Türkiye genelinden 55 takım katılım sağladı. Yarışma "Akıllı Sistemlerle Geleceği Şekillendir" temasıyla gerçekleştirildi. Öğrenciler, problem çözme, algoritmik düşünme, yapay zeka ve akıllı sistemler konularında yeteneklerini göstererek yenilikçi projeler geliştirdi.

SANKO Okulları'nın "Tu-Bu-Ta" takımı, Tuana Olgaç, Buğlem Taşkesen ve Tanem Gökçedağ'dan oluşmakta olup, danışman öğretmenleri Elif Kızıklı Tabur rehberliğinde projelerini geliştirdi. Takım, yoğun rekabetin yaşandığı yarışmada Türkiye ikinciliği elde ederek büyük bir başarıya imza attı.

Öğrencilerin geliştirdiği proje, yaklaşımı, takım çalışması ve teknoloji odaklı çözüm önerileriyle jüri üyelerinin takdirini kazandı. SANKO Okulları Genel Müdürü Fırat Mümtaz Asyalı, bu başarının öğrencilerin üretkenliğini ve teknoloji alanındaki yetkinliklerini ortaya koyduğunu ifade ederek, öğrencilerini ve bu başarıda katkıda bulunan öğretmenlerini tebrik etti.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.