Konya'da Öğrencilere Bayramda Günde 10 Saat Çalışmaları Tavsiye Edildi
Konya'da uzmanlar, bayram tatilinin YKS ve LGS öğrencileri için önemli bir fırsat olduğunu belirterek, günde 10 saat çalışma önerisinde bulundu.
Dokuz günlük bayram tatilinin başlamasıyla birlikte, üniversite sınavı ve LGS'ye hazırlanan öğrencilerin bu süreci verimli geçirmeleri gerektiği ifade edildi. Rehberlik Uzmanı Özcan Aladağ, tatilin öğrencilerin eksiklerini tamamlama fırsatı sunduğunu belirterek, "9 günlük bayram tatili hem üniversite hem de LGS için önemli bir fırsat" dedi. Aladağ, öğrencilerin bu süre zarfında disiplinli bir çalışma programı oluşturması gerektiğini vurguladı.
Aladağ, günlük 10 saat ders çalışmanın önemine dikkat çekerek, "Öğrencilerin, deneme sınavı çözmeleri ve sınav saatlerine uygun bir zamanda bu sınavları yapmaları faydalı olacaktır. Deneme sınavlarından sonra, sınav analizi yaparak boş bıraktıkları veya yanlış yaptıkları soruları tespit etmeleri önemlidir" şeklinde konuştu.
Öğrencilerin bu tatil döneminde 10 saatlik bir çalışma temposunu yakalayabileceklerini söyleyen Aladağ, "24 saatlik bir günde 10 saatin ders çalışmaya ayrılması, öğrencilere sınav sonrası tatil yapma imkanı sunacaktır. Öğrenciler, tüm derslere aynı şekilde yoğunluk vermelidir" dedi. Bayram tatilinin, hem çalışma hem de dinlenme fırsatı sunacağını vurgulayan Aladağ, öğrencilerin dersleri terk etmemeleri gerektiğini belirtti.
Sınav öncesinde olumsuz sonuçların motivasyonu olumsuz etkileyebileceğine dikkat çeken Aladağ, "Öğrenciler, bayramda gezmek ve aile büyüklerini ziyaret etmek isteyebilir. Ancak tatilin geri kalan kısmında 10 saatlik çalışma temposunu korumalıdırlar. Aileler de bu süreçte öğrencilere destek olmalıdır" dedi.
Sosyal medya kullanımının öğrencilerin zamanını çaldığını belirten Aladağ, "Dijital medya, öğrencilerin dikkatini dağıtmakta ve zamanlarını israf etmelerine sebep olmaktadır. Bu nedenle öğrencilerin ekranlardan uzak durması gerekmektedir. Sınavdan sonra tatil için güzel bir imkan bulacaklardır" ifadelerini kullandı.