Gaziantep Araban'da Deprem Sonrası Tarihi İç Kale Camii'nin Restorasyonu Gecikti
Gaziantep'in Araban ilçesinde yer alan tarihi İç Kale Camii, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş depremlerinde hasar gördü. Aradan geçen süreye rağmen restorasyon çalışmalarının başlamaması, vatandaşlar arasında tepkilere yol açtı.
İç Kale Camii, tarihi Raban Kale-i Zerrin Kalesi üzerinde konumlanmakta olup, depremler sırasında kuzey giriş bölümü ve tavan kısmında ciddi hasar meydana geldi. Bu durumu dile getiren vatandaşlar, caminin bir an önce onarılarak tekrar ibadete açılmasını arzu ettiklerini belirtti.
Araban'daki halk, bölgedeki diğer camilerin hızlıca onarıldığını hatırlatarak, İç Kale Camii'nin de restorasyon beklediğini ifade etti. Tarihi cami, ilçenin kültürel ve tarihi mirası açısından büyük bir öneme sahip olduğundan, bu durumun daha fazla sürmemesi gerektiği vurgulandı.
Gaziantep Valiliği YİKOP tarafından 2014 yılında başlatılan restorasyon çalışmaları, 2018 yılında tamamlanarak cami yeniden ibadete açılmıştı. Ancak depremler sonrası caminin tekrar zarar görmesi, yeniden restorasyon taleplerini gündeme getirdi. Vatandaşlar, caminin eski görünümüne kavuşturulması ve gerekli onarımların bir an önce yapılmasını istiyor.